dijous, 6 de desembre del 2012

PUNTA DE BARRINA (1.010 m)

6 de Desembre de 2012

Les Muntanyes de Prades, quina maravella, no em canso de caminar-hi, en aquest periple per fer els 41 cims comarcals de Catalunya hi hauré d'anar-hi més de una vegada, ara per fer el punt més alt de l'Alt Camp, la preciosa Punta de Barrina, però també hi tornaré per fer el Tossal de la Baltasana (Conca de Barberà i Baix Camp).
Aquesta vegada m'acompanya la Quima, pujarem desde el veïnat del Bosquet, que pertany a Mont-Ral. Anirem fins a Mont-Ral desde Alcover, per la TV-7041, agafarem la TV-7045 i poc després del Bosquet hi ha un revolt a esquerres on deixarem el cotxe.

La Quima a plena pujada
 Seguim el GR-7 en direcció Sud Oest, deixant el Bosquet a la nostra esquena, passem una riereta caminant pel mig de plantacions d'avellaners, quan arrivem a una casa de pagès, anomenada Mas del Cisterer, aqui deixem el GR i seguim un camí ample en clara direcció Oest, de dret als penyasegats.
A uns 30 minutets de la casa anem a parar a un coll on el cami comença a baixar, cal agafar un corriol a ma dreta marcat amb pintura vermella i blava, altre cop en clara direcció Oest, de dret al penyasegat.

Els penyasegats desde el cim
 El camí es va fent més costerut, però la vista es cada vegada més bonica, passem prop de la foradada, deixem el cami marcat en vermell i blau i per un sender poc marcat ens dirigim de dret al collet del Jaume, molt evident, desde el coll hi ha un corriol que en poc més de 5 minuts ens porta al cim. Es una caminada que no arriva a una horeta, però realment s'ho mareix.
Podeu anar-hi tot l'any, però a l'estiu, per aquestes contrades hi cau una soleia de por, en tot cas si hi aneu a l'estiu porteu aigua i uns bons capells, les muntanyes de Prades son excepcionals, ja ho veureu !!

El cim és poc definit, però ja hi som !!
La Foradada