dimecres, 20 de març del 2013

LA MOLA (317 m.)

20 de Març de 2013

Jo anar fent cims comarcals de Catalunya, el 14 de Novembre de 2009 vaig anar a fer el cim culminant del Tarragonès, una comarca de turisme de platge, poca muntanya, però un interior prou atraient com per caminar-hi. El cim més alt es diu la Mola, es baixeta, 317 m., i com diu el seu nom es un cim acabat en una esplanada.
Aquest sería el cim comarcal 33 dels 41 que tenia de fer per complir l'objectiu, per tan ja em teniu cap a Bonastre, per la TV-2041 que ve de Roda de Barà, just abans d'arrivar a Bonastre, practicament davant del km 7, a ma esquerra, hi ha un camí que baixa cap al torrent de l'Aguilera, en un reconet abans de passar-lo podeu deixar el cotxe. Al trencant hi ha l'indicador del GR-92 que va cap a la Pobla de Montornès, el seguirem pel mig de feixes fins que arrivem a un carrer asfaltat de una urbanització, deixem el GR i seguim a la dreta per un carrer en direcció Oest, el carrer passa a ser de terra i anem pujant, deixem el Turó de Puig Roig a la nostra esquerra, anem caminant per una pista ample, transitable amb 4 x 4, deixem el camí que puja al Puig Roig a l'esquerra, poc després un altre camí també a l'esquerra, seguim direcció nord, però seguint la pista anem girant cap a l'Oest, trobem un trencant que marxa direcció Nord i un altre direcció Sud-Oest. mes estretó, agafem aquest en direcció el Corral d'Hivern i el Mallol, el cami va seguint planer cap a l'Oest fins que ens trobem una mena de collet, hi ha un trencant, un cami cap el Nord, l'altre cap el Sud, agafem aquest últim i al cap de poca estona trobem un sender a la dreta que puja cap al cim, en una roca poc visible hi ha un rètol que indica la Mola, pujeu de dret cap a l'esplanada del cim i ja veureu al mig dels garrics el vertex geodèsic del cim i l'estelada.

El Cim de la Mola
El cim nº 33
L'Estelada a molts dels cims comarcals de Catalunya
Nomès cal anar sortejant els garrics i us plantareu al cim, la vista és molt discreta, però la zona és ben aprofitable per fer una caminadeta, de fet desde Bonastre no hi ha pas més de una horeta. Tornem pel mateix camí i en 3/4 d'hora som altre cop al cotxe.

Vistes desde el cim

Més vistes desde el cim
Anem blanquejant el mapa, ja en tinc 33

dissabte, 9 de març del 2013

SALT DE LES CONQUES

Gurb, 9 de Març de 2013

Tinc al meu amic Ramon Serra lesionat, però això no vol dir que no poguem anar a caminar, una fractureta al braç no l'atura pas !!. Jo volia sortir amb bici ja que estic preparant la marxa cicloturista de Terra de Remences i tinc d'entrenar perquè es una marxa llarga i exigent. Però no el podia pas deixar sol.
Hem anat al bonic i perdut Salt de les Conques amb la Quima, l'Ot, en Gil, en Ramon i jo, una bonica caminada per una zona molt enboscada i solitària prop del pantà de sau.

El Salt de les Conques
Teniu d'agafar la carretera BV-5207 que va de l'Esquirol a Tavertet, aproximadament a 4 km. de l'Esquirol trobareu un trencant a mà esquerra que porta a Cantonigròs i just devant un que porta a Sant Bartomeu Sesgorgues - El Moner, ja us ho vaig explicar a l'article de LA BARRA DE FERRO, vosaltres agafeu aquest i cap a Sant Bartomeu s'ha dit, deixeu el cotxe just al trencant que porta a la casa del Moner.

El Ramon lesionat al braç esquerra
Seguiu el cami en direcció a la casa del Villaret de Dalt, abans de la cadena del camí que va a la casa hi ha un trencant a ma dreta que baixa en direcció al pantà, deixant el torrent del Villaret a la dreta. El cami es clar i no te cap perdua, anireu baixant en direcció al pantà en clara direcció Sud, després de un parell de revolts de paella trobeu un trencant a ma dreta que passa el torrent, no l'agafeu, seguiu de dret cap el Villaret de Baix, passareu el Torrent de les Conques (desde el cotxe uns 30 minuts) i poc després trobareu un sender a ma esquerra que va pujant el torrent de les Conques, deixant-lo sempre a l'esquerra per un sender molt enboscat i perdedor, de tan en tan hi ha una fita, moltes les van fer els germans Serra dies enrera i d'altres les hem fet avui.

Passant el torrent de les Conques
Quan a les roques de l'altre banda del torrent veieu un cap de lleo, us quedarà molt poquet per arrivar al salt, desde que haureu passat el torrent de les Conques fins al salt hi ha uns 30 minuts més, en total 1 h. desde el cotxe.

El cap de lleo, ja quasi hi som !!
Ja hi som, podem passar per sota i per darrera del salt
Un cop al salt podeu passar-hi per darrera del Salt de les Conques, gaudiu de la zona, molt farestega i solitària.

Darrera el Salt

L'Ot ben content .....
Hi ha altres sortides per tornar, però son perdedores i una mica complicades, si no sou molt experts torneu pel mateix camí, poc més de una hora i al cotxe, aneu-hi us agradarà molt !!