dissabte, 23 de novembre del 2013

EL TAGA (2.039 m.)



Dissabte, 23 de Novembre de 2013

Avui teníem moltes ganes de posar-nos les raquetes i trepitjar neu, hem tingut una setmaneta de neu a tot el Pirineu i fins i tot les estacions d’esquí han començat la temporada. Per tan en Joan en Ramon i jo ben decidits hem anat a pujar el Taga, un cim ben emblemàtic del Pirineu del Ripollès.

El Joan amb el Taga al fons
Teniu d’anar fins a Ribes de Freser i agafar el trencant que va a Bruguera, 5 km. desde Ribes, un cop a bruguera hi ha una pista que porta fins al coll de Jou (1640 m.), on deixarem el cotxe. A la nostra esquerra, dret al Nord, si us hi fixeu bé veureu la Creu del Taga, per tan el camí és ben evident, només cal seguir pel costat de la tanca pel bestiar que hi ha de dret al cim, amb neu val més fer una marrada anant cap a la dreta (NE), per tornar a girar en direcció a la creu, buscant una pujada més suau. Avui, però hem pujat de dret. Amb les raquetes ha estat un autèntic plaer.

Amb raquetes comoditat !!
El Joan i el Ramon
Ben a prop de la creu
Al cim
De fet es un passeig de menys de dues hores entre pujar i baixar, sense cap dificultat i amb molt bones vistes, es un immens mirador, Pedraforca, Port del Compte, Puigmal, Montseny, Montserrat, impressionant !!

Grans vistes ......