diumenge, 12 de gener del 2014

SANT ROC (GURB)



Gurb, 12 de Gener de 2014

Avui us explicaré una caminada per Gurb, especial per nens, bonica i sobretot instructiva. Anirem a l’ermita de Sant Roc, passant per una zona que la colla de FEM CAMÍ, de Gurb han recuperat de l’oblit.

Sant Roc
Sortim de Gurb, del carrer Sant Roc cantonada carrer Industria, seguirem pel carrer Industria fins que al final, quan gira a l’esquerra convertint-se en el carrer del Faig, en menys de 10 minutets agafem un sender que surt a la dreta, passant el torrent del Romeu per un petit pontet.

Deixant l'urbanització
Lluny ja veiem Sant Roc
Seguim el sender fins que sortim a un camí mes ample, que seguim cap a l’esquerra reseguint el torrent, deixant-lo a la nostra esquerra. Als 15 minuts passem per sota l’eix transversal per un túnel, sortint del túnel anem a la dreta, passem pel mig mateix de Can Barnoles seguint en direcció NO pel camí que porta cap a Sant Andreu de Gurb. En poc menys de 30 minuts deixem a la dreta la casa del Jovell, dels tres camins que hi ha, el de l’esquerra va al Pla Xic i a unes granges, el de la dreta al Jovell, nosaltres agafem el del  mig, de dret a Sant Andreu de Gurb on arribem en 35 minuts.

Sant Andreu de Gurb
Aqui comença el recorregut
Aquí trobem la carretereta asfaltada, la casa que tenim just al davant en diuen Cal Doctor, seguim deixant la casa a la nostra esquerra, fins aquí hem caminat pel bell mig de la Plana, ara comença l’espectacle, a la nostra dreta tenim el torrent del Puig, surt un sender a la dreta de la carretera cap el fons del torrent, es veu el bosc molt net i endreçat, obra de la colla Fem Camí, un grup de jubilats de Gurb que han anat recuperant aquest bosc, abans tan enverdissat que no es podia passar.
Només de començar ja hi ha un antic forn d’obra on val la pena treure el cap. D’aquí endavant han posat rètols als arbres per saber què son, a més hi ha rètols d’ocells i animalons de la zona, cada rètol te el seu animaló fet amb fusta amagat pel voltant. La canalla s’ho passarà molt be  buscant-los i a més aprendran.

El forn d'obra
La Guineu


 

El Gat mesquer
Aneu seguint el sender, gaudint de l’entorn fins la font del Puig (45 minuts des de el cotxe), originàriament de l’any  1771, que van recuperar el 2010. D’aquí surt un camí que va cap a la Creu de Gurb, passant el pontet. Però nosaltres avui anem a Sant Roc, per tan tirem cap a la dreta en direcció la casa del Puig.
 
Font del Puig
Un cop som al camí de la casa del Puig, veiem un indicador que diu Castell a la dreta i Sant Roc de dret. Seguim el sender fins a l’ermita de Sant Roc (1 hora des de el cotxe). Un cop a Sant Roc ens fem la foto de rigor i per sort ens trobem en Josep Solé, l’autor de les talles dels animalons que hi ha a tot el recorregut i membre del grup Fent Camí, tornem amb ell que ens va ensenyant detalls i explicant anècdotes de la feina que han anat fent durant aquests anys. Una gran companyia per la tornada, que fem pel mateix camí.

No us perdereu pas, les fites son ben visibles !!
Ja som a Sant Roc

La Plana desde Sant Roc
Veiem la Creu de Gurb

Al final una caminada tranquil·la d’aproximadament dues horetes, sense pressa, gaudint i aprenent de l’entorn de casa nostra. Si hi aneu amb canalleta s’ho passaran molt bé, us ho asseguro !!.

 
Amb la companyia del Josep, autor de totes les talles de fusta.
Cap a casa !!
Aqui el trag:   Gurb - Sant Roc - Gurb