diumenge, 9 de febrer del 2014

BELLMUNT PER L'ERMITA DE SANT ROC (1.246 m.)



Gurb, 9 de Febrer de 2014

Avui amb la Quima hem anat a fer una caminada molt bonica, hem pujat a Bellmunt per l’ermita de Sant Roc i per la bonica casa del Serrat, hi podeu anar amb la família, ja que no hi ha complicacions encara que cal tenir present que fareu un bon desnivell, sortireu de uns 600 m i a dalt estareu a més de 1200 m, més de 600 m de desnivell fan “pupeta” a les cames, per tan agafeu-vos amb calma la caminada.

Bellmunt
Cal anar fins a Sant Pere de Torelló per la BV-5224, passeu el poble tot seguint la mateixa carretera en direcció a la Bola, però només a 400 m. del poble i abans de passar un pont sobre el torrent de les Pedroses, hi ha un camí a ma esquerra que indica “Sant Roc”, deixeu el cotxe a la que pugueu, just a la casa de Fontdevila veureu un rètol que indica la direcció a Sant Roc, aneu amb compte que la fletxa està esborrada, però no us podeu pas perdre, teniu de passar el torrent per unes grans passeres de roca, curiosament clavades a la llera amb unes grans piquetes per evitar ser arrossegades per les riuades, aneu en direcció NE.

Aquesta és la direcció correcta
Les passeres
El camí es ben evident, molt fresat i amb alguna marca groga i blanca, de tant en tant, del PR-C45, així sempre en pujada arribareu a l’ermita de Sant Roc en uns 20 minutets. Estem a 730 m., per tan hem guanyat 130 m. des de la sortida del cotxe, ens queda encara una bona pujada fins a Bellmunt.

Sant Roc
L’ermita de Sant Roc està datada entre el 1680 – 1690 i la cuidava la gent de la casa de la Serra, situada prop de l’ermita (5 minuts desde Sant Roc), cap allà ens dirigim per un sender que va en clara direcció N, la casa de la Serra de la Nespla és magnífica i l’entorn on està encara més.

La Serra de la Nespla
En un entorn magnífic
Just abans d’arribar a la casa, a ma esquerra, prop de un banc hi ha les marques del PR, deixeu el camí de la casa i marxeu per un sender que passa prop de la casa entre uns coberts, molt bonic el que us quedarà a la vostra dreta, veureu molt clares les marques a seguir. Passeu uns prats plens de vaques, tancant sempre les portes pel bestiar que aneu trobant, no us despisteu o s’escaparan totes les vaques i donareu una feinada tremenda a la gent de la Serra !!.
Aquest es l’únic punt on no val a badar, passeu els prats i a l’altre costat en direcció Nord, trobareu les senyals del PR, no les teniu de deixar mai, està ben indicat.  Pujem per un bosc de boixos i alzines molt bonic.

Bosc de boix i alzina.
El camí va pujant cap a la Serra dels cristians Vells, el bosc ara ja és de faig, arribareu a una mena de coll i allà girareu en direcció NO (aprox. 1 hora desde el cotxe), seguint sempre la carena anireu pujant en fort desnivell fins que veureu Bellmunt a prop, sortiu a la carretera que puja de Sant Pere, aneu fins l’aparcament dels cotxes i cap al cim de Bellmunt (1,30 – 1,45 h desde la sortida).

La Quima va pujant per la Serra dels Cristians Vells ...
... en un entorn preciós
Al cim la vista de 360º és esplèndida, tot i que avui ens ha fet molt fred, després de gaudir de les vistes cap a totes bandes ens hem refugiat al petit Bar que hi ha, on si voleu podeu dinar, i després de fer un cafè amb llet hem tornat pel mateix camí (1,10 – 1,15 h., aproximadament). En resum una caminada de 2,30 – 3,00 h., depenent del ritme, és clar, però molt i molt bonica i a tocar de casa, tot un privilegi. Si hi aneu us agradarà segur !!.

Vistes desde el cim
El Puigmal
Molt de fred !!

Ruta a Strava: