diumenge, 31 de gener del 2016

EL PUIGSACALM (1.514 m.) DESDE EL COLL DE BARCONS



Diumenge, 31 de Gener de 2016

Al cim del Puigsacalm

Avui us explicaré una caminada preciosa, amb unes vistes esplèndides i passant per uns majestuosos boscos de faig. Es una caminada per fer en família, ja que no te dificultats de cap tipus, avui pujarem el Puigsacalm (1.514 m.) per la ruta més freqüentada, des de el coll de Barcons.
D’aquesta zona ja us he explicat altres caminades, per exemple la canal dels ganxos o el bosc de la Grevolosa, ja que es molt a prop de casa meva, però no em canso mai de caminar-hi, estem a cavall de Osona i Garrotxa.

A la font Tornadissa
El Puigsacalm es un cim molt freqüentat, a banda de la seva bellesa hi ha el fet que forma part de l’ascensió a 100 cims de Catalunya que organitza la FEEC, el que fa que hi hagi sempre molta gent pujant i baixant d’aquest bonic cim.
Anirem per l’Eix Vic-Olot (C37), sortint per la sortida que diu Sant Andreu de la Vola, agafem la  BV-5224 en direcció Olot i anem fins el Coll de Barcons (1.132 m.), deixem el cotxe al mateix coll i just al coll surt el camí que puja cap el Puigsacalm, tenim de grimpar un terrer que hi ha a l’esquerra de la carretera pujant de la Vola, immediatament trobem un indicador que ens indica la direcció, no us podeu perdre ja que el camí esta molt fresat i marcat amb una ratlle groga de tan en tan.
Anem en direcció N, en clara ascensió i ens anem decantant en direcció NO tot flanquejant per un bosc de faig preciós fins el coll de Sant Bartomeu, seguint el camí arribarem a la Font Tornadissa (45 min.), ja estem per sobre dels 1.300 m., ara sortim del bosc i per uns prats preciosos, son els Rasos del Manter, anem pujant cap a una porta pel bestiar entre uns arbres (60 m.), penseu a tancar-la, ara anem de dret cap el coll de Clivillers (1:05 h) i ja als peus del Puigsacalm hi ha uns rètols que ens portarien cap a Santa Magdalena, nosaltres anem de dret al cim on ens plantem en 1:15 h. des de el Coll de Barcons.





Ara cal gaudir de la gran vista que hi a en 360º, increïble, veiem tot el Pirineu al Nord, cap a l’Est Montserrat i anem girant Montseny, Cabrera, Sant Miquel deCastelló, Rocacorba, la Garrotxa als nostres peus, el Bassegoda ..... Increïble, molts d’aquests llocs explicats en altres caminades d’aquest blog.


Després de passar una bona estona al cim anem tirant avall a bon ritme, seguim el mateix camí de pujada i ens plantem al cotxe en poc menys de una horeta, total una caminada de 2:30 a 3:30 hores depenent del ritme i de les parades, una magnífica matinal, no us en penedireu pas d’anar-hi.