diumenge, 17 de juliol del 2016

VOLTA AL FAR, GRAU DE SANTA ANNA I GRAU DE CABRAFIGA



Cantonigròs, 17 de Juliol de 2016

Cingles del Far, just sobre el Grau de Cabrafiga
Avui he fet una caminada espectacular, no em puc cansar mai de caminar per la meva terra, bonica, espectacular i acollidora. M’he decidit a fer la volta al Santuari del Far, baixant pel Grau de Santa Anna i pujant pel Grau de Cabrafiga. Senzillament espectacular.
Teniu d’anar fins al Coll de Condreu a la carretera de Vic –Olot, la C-153. Just al Coll de Condreu surt la carretera que va cap el Santuari del Far, aproximadament a 3,5 km. hi ha una petita ermita a ma dreta, es l’ermita de Santa Anna, allà podeu deixar el cotxe.

Ermita de Santa Anna
Just darrera l’ermita, en direcció NE, surt el camí del Grau de Santa Anna, surt de dret avall tot fent marrades, és molt bonic i ràpid de baixar, aproximadament en 5 minuts hi ha un sender que va clarament en direcció al Far, un altre encara baixa decididament cap els peus del cingle, jo he decidit baixar per aquest en direcció la casa del Noguer, en 20 minuts m’hi he plantat. 

Les marrades del Grau de Santa Anna
 

Just darrera la casa surt un camí en direcció S, direcció Sant Martí Sacalm, que ja es veu des de la casa. La pista es ample i de bon caminar, però penseu a portar aigua, doncs anireu a ple Sol.

Ara anem pels peus del cingle
Feia dies que no caminava, només pedalar ....
Caminareu 1,5 km per aquesta pista i sereu davant Sant Martí Sacalm, hi ha un rètol que indica “El Far per Santa Anna 45 min) i un altre rètol que diu Castell de Fornils. Si s’agafa el sender que us he comentat abans, baixant pel grau també vindreu a parar aquí. Joaprofito per anar a veure l’esglesia de Sant Martí, crec que hi haurà una bona foto i realment es així. Fins al trencant he tardat 35minuts.

Bones vistes
Amb el Puigsou o Rocacorba i les seves antenes.
Ja som al trencant, he vingut per la dreta i marxaré per l'esquerra
Sant Martí Sacalm
La foto s'ho valia !!
Ara segueixo cap al Castell de Fornils, el camí es apte per cotxes, però ens cal seguir-lo, anem donant la volta a la punta del Far, sempre el tenim a la nostra dreta, aproximadament a 1 hora del cotxe, amb la visita inclosa a Sant Martí hi ha un trencant a la nostra dreta, en pujada, just on hi ha les runes de una casa que es diu Puig Alí, el camí més fresat va en direcció el Castell de Fornils, jo vull anar de dret a la casa de la Triola, d’on surt el camí de Cabrafiga, per això agafo aquest trencant, no us preocupeu si agafeu l’altre ja que anireu a parar prop del Castell i també a prop de la Triola. En tot cas jo he seguit el camí que porta de dret a la Triola ja que el Castell ja el vàrem visitar en un altre caminada que ja us he explicat en aquest blog. Del trencant a la casa hi ha uns 2 km., total quan arribo a la Triola porto 1:20 h.

La Triola
No us equivoqueu, cap el sender de la dreta !!
Just mirant l’entrada al pati de la casa teniu de seguir la tanca de la casa cap a la dreta i després seguir el camí que hi ha darrera la casa, aquí és l’únic lloc on cal vigilar, just després del primer revolt a dretes, ran mateix de la casa, no badeu, teniu d’agafar el sender que porta cap el grau de Cabrafiga, està marcat amb senyals vermelles i surt a la vostra dreta.
Ara el sender comença a pujar ben decidit cap el cingle del Far, aproximadament a un km de la Triola anireu a parar a un camí més ample, en teniu un cap a la dreta, l’altre dret al nas i un a l’esquerra que puja molt fort, aquest darrer és el que teniu d’agafar, de seguida trobareu una mena de replà ample, compte que el sender torna a sortir de dret pel mig del bosc, no aneu cap a la vostra dreta. Està ben marcat, hi ha unes lletres vermelles que diuen “El Far”.
Ara el grau puja fort, no hi ha dificultats però no val a badar, en algun punt potser us haureu d’ajudar amb les mans, però no hi ha cap pas complicat. En 1:40 h. sóc dalt del Grau de Cabrafiga. Just al sortir al pla teniu d’anar a la vostra dreta, seguint un sender ben fresat i molt bonic, va passant per la vora del cingle amb unes vistes excepcionals.

Ara ja anem per dalt dels cingles.
 

 
Ara ens cal anar fins al Santuari, el sender fa de bon caminar i a més es ben ombrívol, vaig caminant en clara direcció SE en direcció a la punta del Far. M’hi planto en 2:10 h. des de que he sortit de Santa Anna. Des de la sortida del Grau hi ha uns 2,5 km.
 
Des de dalt el cingle es veu la Triola i Fornils
El Far

Sant Martí Sacalm
L'Agullola de Fàbregas
Susqueda

Al Santuari hi ha unes vistes excepcionals, podeu menjar i beure i els creients podeu resar a la Verge i tot. Jo he tirat fotos, m’he menjat uns sobres energètics, m’he begut un bon glop d’aigua. Ara només cal recular cap a l’ermita de Santa Anna, primer podeu seguir un senderet que va ran de cingle, ara deixant-lo a la vostra dreta, després seguiu la carretera que va cap a Condreu i en menys de un kilòmetre sereu altre cop al punt de partida. En total 2:20 h. de magnífica caminada, un desnivell positiu de 932 m. i 12,7 km.
Aneu-hi no us en penedireu pas, el Cabrerès es espectacular i jo tinc la sort de viure-hi. Com sempre us dic, sigueu prudents, porteu menjar, aigua i si camineu sovint federeu-vos.