dilluns, 27 de març del 2017

DOMUS D'ESPARRAGUERA O CASTELL DE FITOR



Cantoni, 26 de Març de 2017


Avui hem caminat per una zona molt bonica per tal d’anar a veure la Domus d’Esparraguera o també anomenat Castell de Fitor. Es tracta de una antiga casa fortificada de la que ja n’hi ha noticies al segle XI i que depenia del Castell de Centelles i posteriorment del Baró de Savassona. Actualment la casa de l’Esparraguera esta en bon estat, però de l’antic casalot fortificat en queden les runes.
Ens cal anar fins a l’urbanització del Muntanyà i allà buscarem el carrer Esteve Duran cantonada carrer Pirineu, on deixarem el cotxe. En aquest punt surt un camí en direcció O-SO just al costat de la tanca de una casa de l’urbanització. Agafarem aquest camí que ens porta en 10 minuts a la casa de Sant Mamet, molt deixada i mig abandonada. Tenim una magnífica vista del Pirineu, avui ben nevat, i de la zona dels Hostalets de Balenyà i Centelles, sempre anem en direcció Oest.

Vistes magnífiques al Pirineu
Sant Mamet
El Castell de Centelles
No tenim de deixar mai el camí més fresat que va girant en direcció Sud, tenim grans vistes sobre Centelles, amb el seu Castell i tota la cinglera del Puigsagordi, on hi ha la ferrada de les Baumes Corcades, ja us l'explicaré en un altre ocasió.
En 40 – 45 minuts arribem a la casa del Fitó, ja veiem el castell d’Esparraguera a la nostra esquerra en direcció Est. Just a la casa agafem un bon camí en direcció la casa de l’Esparraguera on arribem en 15 minuts des de el Fitó i en 50-60 minuts des de el cotxe.

El Fitó, aqui a l'esquerra.
Ja veiem la casa de l'Esparraguera amb el castell a darrera
Passegem per les runes del castell i evidentment fem volar el Dron del Ramon per sobre del castell, obtenint unes boniques imatges que us poso aquí mateix.

A l'Esparraguera ens vigila el gat !!
El que queda del Castell


Volant el Dron del Ramon

Continuem per un camí que surt pel darrera del castell en direcció Nord pel costat de uns camps, després gira en direcció Est, tot i que va fent algun revolt seguim el camí ample i sense pèrdua, sempre en direcció Est fins que trobem l’Urbanització del Muntanyà.

El camí surt pel darrera de la casa ...
Sortireu al Carrer de Collformic, teniu d’anar a la vostra esquerra fins al Carrer de Santa Fe, el primer a l’esquerra es el Carrer Esteve Duran, el seguiu i al final trobareu el cotxe aparcat a la cantonada del Carrer Pirineu. Des de el Castell hem trigat uns 40 minuts, total dues horetes parades incloses, una circular apte per totes les edats i condicions físiques. Amb en Ramon, la Carme i la Quima m’agrada molt caminar !!.