dissabte, 10 de febrer del 2018

MATAGALLS (1.697 m.) PER COLL PREGON


10 de Febrer de 2018

Agudes i Turó de l'Home des de Matagalls, el mar al fons ...
Ja us he parlat del Matagalls (1.697 m.), per la ruta clàssica de Collformic i per la ruta de les fonts,  avui hi tornaré, aquesta vegada, aprofitant la nevada que ha caigut hi pujarem per Coll Pregon, una altre de les rutes clàssiques d’aquest cim, cim culminant de la comarca d’Osona, ja us en vaig parlar en els Cims Comarcals de Catalunya.



Per pujar-hi per aquesta ruta cal agafar la carretera que va de Viladrau a Sant Marçal, la GIV-5201, hem deixat el cotxe al coll de Bordoriol, prop del punt quilomètric 3. Deixeu el cotxe ben aparcat, hi sol haver-hi molta gent i el mossos posen multes a tots els cotxes que toquen asfalt.



A la font dels mosquits.
Des de el mateix coll surt un sender en direcció Oest i de seguida SO, es va endinsant al bosc, està molt ben indicat, sempre cap a Coll Pregon, hi trigareu de 1:30 a 2:00, depenent del ritme vostre.
Ara cal seguir cap el collet de l’home mort i cap a la creu de dret, (30 minuts des de coll Pregon), no te cap pèrdua ni cap dificultat, però les vistes son extraordinàries cap a totes bandes, un mirador de 360º, Osona, el Vallès, la Selva, més lluny el nostre estimat Pirineu i cap a l’Est la Mediterrània, que més voleu !!. Des de el cotxe en total 2:00 h a 2:30 h.


Coll Pregon
Avui amb el Ramón hem pujat per la Font dels Mosquits, doncs volíem trepitjar neu verge i la ruta normal estava a petar de gent, per aquesta variant hem anat sols i a fe de Déu que ens hem inflat de trepitjar neu verge, amb les raquetes, còmodament, val a dir. La tornada pel mateix camí, sense pressa i ben contents del funcionament del meu genoll, aviat en farem de més grans.
Com sempre us dic, sigueu prudents, gaudiu de l’entorn i que no es noti que heu passat per allà, aneu-hi us agradarà.