dissabte, 25 de desembre del 2010

AGULLOLA DE LA TUTA (1.153 m.)

AGULLOLA DE LA TUTA, 1.153 m.

L'Agullola i Cabrera al fons

 Avui us explicaré una sortideta molt bonica pel Cabrerés, no és pas llarga ni massa dura, però té tots els al·licients per tenir una matinal preciosa.


Al cim
L'Agullola amb Cantoni al fons
Deixarem el cotxe al Pont de la Rotllada, a la C-153 a 500 m. de l'entrada a Cantonigrós, d'aqui seguim el camí endirecció NE passant per davant de la casa de Casellas i ens dirigim cap a la casa d'Aiats, pero abans de travesar el riuet ens dirigim cap el coll del Bram seguint el camí que ens portaria a les escales de Cabrera.

Les bores de Masallera
Un cop sóm al coll del Bram deixem el clar sender que ens portaria al coll de Cabrera, i agafem un sender que surt a l'esquerra en direcció clarament al Sud, seguint la mateixa cresta del penyasegat, a partir d'aquí gaudirem de un espectacle fantàstic, primer passarem per les bores de Masallera, una mena de doble muralla natural, i anirem seguint sempre per la mateixa cresta en direcció l'Agullola, no ens podem pas perdre ja que quasi bé es veu sempre amb la seva senyera onejant al cim.
Aqui es veu molt bé l'Agullola al fons
Camí de l'Agullola amb Cabrara al fons

Més o menys del mateix lloc en direcció l'Agullola
Hi ha algun pas on haurem de posar les mans a terra, però sense més dificultats ens plantarem al cim de l'Agullola de la Tuta.
Un cop al cim i després de disfrutar de les magnífiques vistes que hi ha en totes direccions baixem pel cantó contrari de la creu, vigileu al sortir del cim per la banda sud, ja que cal anar amb compte, es un troçet curt però no val a badar.
Un cop siguem al mig del bosc ens dirigim directament al Sud fins el Morro de Caselles, una punta just sobre la casa de Caselles que l'hem passat al sortir del pont de la Rotllada on tenim el cotxe.
Quan hagim vist la vista i la casa, és una mica enboscada la punta i s'ha de buscar el punt per veure-ho bé, recularem uns metres cap el Nord i buscarem un sender poc marcat que baixa per la banda Oest del morro, tot fent esses pel mig del bosc i dels boixos, directament als prats que hi ha a sota mateix.
Un cop a baix només cal borejar el morro en direcció Sud i trobarem un camí que ens portarà al cami de la casa de Caselles i d'aqui al pont on tenim el cotxe.
Haurem caminat de 2 a 4 hores depenent del ritme i del vertigen de l'expedició, haureu fet una matinal a la meva terra i ja us puc assegurar que tornareu !!

Ja la tenim més a prop

Molt a prop de l'Agullola

Les faigedes a la tardor
Aqui hi teniu la ruta