diumenge, 30 de desembre del 2012

LES ESQUERDES DE LA FREIXENEDA

30 de Desembre de 2012

Jo diría que haurà estat l'última caminada de l'any, una caminada en familia, guiats pel Ramon per la bonica zona de Collfred, a la serra de la Freixaneda. Hem fet una expedició amb la familia Serra i la familia Ordeig, quasi al complert a les fantàstiques esquerdes de la Freixeneda.

Caminada preciosa per fer amb familia !!. Gran Faig.
Per anar-hi s'ha d'anar fins a Collfred, un remotísim coll entre Osona i la Garrotxa que podeu pujar desde Vidrà, venint per Osona, o desde Sant Privat d'en Bas, venint de la Garrotxa. L'any passat vaig pujar aquest port amb bicicleta i vaig patir de valent (Port de Collfred), son 14 km de pujada per una pista estreta però apte per tota clase de vehicles, poc abans del coll trobareu a ma esquerra el trencant que porta a la casa de Collfred, l'agafeu i deixeu el cotxe prop de la casa, aqui comença la caminada.
Seguiu el camí que porta a la font de Collfred, al Sud de la casa, a encara no cinc minuts de la casa i només teniu de seguir la pista que va marxant, força planera en direcció Est.

Font de Collfred
La pista que anirem seguint
No hi ha perdua, però més o menys a 30 - 35 minuts del cotxe hi ha un punt on podeu dubtar, us poso una foto per tal que quedi clar cap a on seguir, a l'esquerra no, de dret per la pista de desenboscar tampoc, a l'esquerra hi ha la pista bona, en menys de 10 minuts més teniu de trobar el gran faig que he posat més amunt, això vol dir que aneu bé.

Cap a l'esquerra, no badeu !!
Continuarem per la pista fins que trobem una cabana, en poc menys de una hora desde el cotxe, aqui cal canviar de sentit i començar a pujar a la nostre dreta seguint unes marques grogues.

En Claudio no crec pas que m'ho perdoni
Canvi de sentit, cap a la dreta i amunt ....

... seguint les marques grogues !!
En 10 minuts més comença l'espectacle, ara nomès tenim de passejar pel mig de les esquerdes, pujant i baixant per les roques i els pasadissos naturals i espectaculars que hi ha. Gaudireu com criatures !!

Comença l'espectacle ...
... i aquesta es la cara que s'hi posa al veure-ho ....
... amunt i avall ...
Pasadissos estrets ...

Just a la dreta dels vailets comença una esquerda ben especial ...
... vist desde dalt ...
... vist desde baix ....
.... vist desde dins, ben estret, ben estret ...
Foto de familia.
Al final sortim per l'altre punta de l'esquerda, reculem pel mateix camí o per sobre l'esquerda i cap a Collfred per la mateixa pista, total tres horetes de matinal preciosa amb reconades de somni !!