dijous, 2 de desembre del 2021

TANZÀNIA, SAFARI FOTOGRÀFIC

 

Cantoni, 2 de Desembre de 2021





Ens hem permès un caprici escandalós pels nostre 40è aniversari de noces, un safari fotogràfic a Tanzània, per això m’agradaria explicar-vos alguna cosa de l’experiència.

1.   Hem tornat enamorats de l’experiència, paisatge, animals impressionants en llibertat i una gran organització, ho hem fet sols amb un guia fantàstic, el gran Bushi, de Lilac Safari, tot organitzat des de Vic per Viatges Campulié, un 10 en majúscules.

Amb el gran Bushi 

2.   El vol perfecte via Doha amb Qatar Airwais, unes 13 hores en total escala inclosa, l’aeroport de destí es el Kilimanjaro situat a Arusha, la ciutat millor situada per fer el safari.

3.   Hem fet 4 parcs nacionals, Terenguire, pàtria d’elefants i Baobabs, Serengueti on hem vist els cinc grans (Lleó, Elefant, Leopard, Búfal i Rinoceront), Ngorongoro amb el seu meravellós cràter i tot un esclat de vida i per acabar Maynara, menut i encantador, molt ric també en vida salvatge.







4.   En Bushi ens recull a l’aeroport i ja no ens deixa fins a tornar altre cop a l’aeroport, parlant un bon castellà i tot i els seus 30 anys ja en te 9 d’experiència de guia, per tan coneix molt be la seva feina.

5.   Abans de marxar cal posar al corrent el carnet de vacunes, a Tanzània no hi ha febre groga, per tan aquesta vacuna no cal, però per prevenció al servei d’atenció al viatger, al CAP, el metge ens va aconsellar posar-nos un record de l’antitetànica, la de la ràbia (si t’esgarrapen o mosseguen els micos es pot agafar) i  la diftèria. Cal prevenir la Malària prenent una pastilla de Malarone des de el dia de la sortida fins 7 dies després de l’arribada, penseu que estem a l’africa subsahariana. Avui en dia tota la documentació del COVID evidentment.

6.   Anem en un 4x4 Toyota especial per aquests tipus de Safaris, el sostre s’aixeca i pots estar ran mateix dels animals sense perill, mai, però pots baixar del vehicle si no t’ho permet el guia, hi ha gent de quatre potes amagada per allà que tenen gana.




7.   Dormireu en campaments al bell mig del park natural, en bungalows o tendes ben còmodes a les que accedireu sempre acompanyats per personal local, els de les quatre potes estan allà mateix, nosaltres al Serengueti una de les nits teníem un pilot de hienes al costat mateix de la tenda.

8.   Es un viatge dur, es fan molts kilòmetres per pistes molt dolentes i polsoses, molta calor, mosca Tse-Tse i mosquits, però amb un bon repel·lent no son cap problema.

9.   Sobretot creure cegament en l’experiència del vostre guia, nosaltres vàrem gaudir molt i molt i en Bushi també, gran, gran experiència.