dilluns, 7 de novembre del 2022

LLUÇÀ, RACÓ DE PAU

 

Cantonigròs, 7 de Novembre de 2022

Balma dels bous

Us explicaré una passejada pel Lluçanès de una bellesa increïble, sense cap dificultat, apte per totes les edats i molt adequada per anar introduint a la quitxalla al mon de la muntanya, visitarem un pantà petitó i molt bonic, unes balmes esplèndides i un puig coronat per una ermita i les restes de un castell, per acabar dinarem magníficament a Lluçà mateix.

APROXIMACIÓ

Cal anar fins a Lluçà, per la BV-4341, deixem el cotxe al costat mateix del Monestir on hi ha un aparcament perfecte.

RUTA

Tot el que us explicaré ho podeu fer en l’ordre que us vingui de gust, nosaltres ho hem fet de la següent manera, un cop aparcat el cotxe seguiu carretera avall  passant entre el Monestir i el Restaurant de la Primitiva, on després dinarem, deixareu la Formatgeria a la vostra  dreta, ran mateix de la carretera, vosaltres seguiu avall i us podeu apartar de la carretera, anat cap a l’esquerra, ja que el Pantà del Garet el teniu en direcció SE, a baix al Rec de Cal Sallés. Si no us voleu liar pel bosc seguiu carreta avall i poc després del km 15 trobareu un trencant a ma esquerra indicant el Pantà.






No us indico temps perquè ens hem encantat molt tirant fotos i després hem estat molta estona voltant  pel pantà.

Nosaltres hem fet la volta sencera al petit i bonic pantà i hem tornat cap a Lluça seguint els prats que hi ha a la capçalera del petit pantà, sempre veureu Lluçà i no hi ha pèrdua possible.

Un cop a Lluça altre vegada i just abans de la Primitiva cal prendre el camí que hi ha a la vostra esquerra ran mateix del restaurant, ens portarà a la gran alzina de la Balma dels Bous, just al costat dret de la pista s’alça majestuosa.




Just davant de l’alzina i a l’esquerra del camí surt el sender que ens conduirà a la Balma dels bous amb la seva font, compte que l’aigua no es potable, aquesta zona hi ha molts nitrats a l’aigua degut a l’excés de purins  a la terra.




Visitem les meravelloses balmes i sortim per l’altre extrem per anar pujant cap a la magnifica casa del Vilaró, la veureu cap el Nord, passem arran de casa i anem seguint la pista, primer cap el Est, girant cap a Sud fins que trobem un trencant a l’esquerra i en direcció Nord, que en pujada ens portarà fins a la Casa del Castell, just davant surt el sender que ens portarà, primer a l’ermita de Sant Vicenç i després al Castell.

El Vilaró

La casa del Castell
L'ermita de Sant Vicenç (segle X)







Després de gaudir de les meravelloses vistes tornem cap a la casa del Castell i quan trobem el trencant que ens portaria altre cop al Vilaró anem a l’esquerra per la pista que ens portarà de dret a Lluçà, visitem el bonic Monestir i dinem magníficament a la Primitiva, cal reservar taula (Tel. 628 63 12 46), us sorprendrà.




Total hem caminat entre 2 i 3 hores amb calma, xerrant i gaudint de la natura, el cor eixamplat i la ment ben neta, aneu-hi amb calma que us agradarà.

I com sempre us dic, camineu amb calma gaudint del que veieu, que no es notí per on heu passat i si camineu sovint Federeu-vos.