dimecres, 20 de març del 2013

LA MOLA (317 m.)

20 de Març de 2013

Jo anar fent cims comarcals de Catalunya, el 14 de Novembre de 2009 vaig anar a fer el cim culminant del Tarragonès, una comarca de turisme de platge, poca muntanya, però un interior prou atraient com per caminar-hi. El cim més alt es diu la Mola, es baixeta, 317 m., i com diu el seu nom es un cim acabat en una esplanada.
Aquest sería el cim comarcal 33 dels 41 que tenia de fer per complir l'objectiu, per tan ja em teniu cap a Bonastre, per la TV-2041 que ve de Roda de Barà, just abans d'arrivar a Bonastre, practicament davant del km 7, a ma esquerra, hi ha un camí que baixa cap al torrent de l'Aguilera, en un reconet abans de passar-lo podeu deixar el cotxe. Al trencant hi ha l'indicador del GR-92 que va cap a la Pobla de Montornès, el seguirem pel mig de feixes fins que arrivem a un carrer asfaltat de una urbanització, deixem el GR i seguim a la dreta per un carrer en direcció Oest, el carrer passa a ser de terra i anem pujant, deixem el Turó de Puig Roig a la nostra esquerra, anem caminant per una pista ample, transitable amb 4 x 4, deixem el camí que puja al Puig Roig a l'esquerra, poc després un altre camí també a l'esquerra, seguim direcció nord, però seguint la pista anem girant cap a l'Oest, trobem un trencant que marxa direcció Nord i un altre direcció Sud-Oest. mes estretó, agafem aquest en direcció el Corral d'Hivern i el Mallol, el cami va seguint planer cap a l'Oest fins que ens trobem una mena de collet, hi ha un trencant, un cami cap el Nord, l'altre cap el Sud, agafem aquest últim i al cap de poca estona trobem un sender a la dreta que puja cap al cim, en una roca poc visible hi ha un rètol que indica la Mola, pujeu de dret cap a l'esplanada del cim i ja veureu al mig dels garrics el vertex geodèsic del cim i l'estelada.

El Cim de la Mola
El cim nº 33
L'Estelada a molts dels cims comarcals de Catalunya
Nomès cal anar sortejant els garrics i us plantareu al cim, la vista és molt discreta, però la zona és ben aprofitable per fer una caminadeta, de fet desde Bonastre no hi ha pas més de una horeta. Tornem pel mateix camí i en 3/4 d'hora som altre cop al cotxe.

Vistes desde el cim

Més vistes desde el cim
Anem blanquejant el mapa, ja en tinc 33