dissabte, 9 de març de 2013

SALT DE LES CONQUES

Gurb, 9 de Març de 2013

Tinc al meu amic Ramon Serra lesionat, però això no vol dir que no poguem anar a caminar, una fractureta al braç no l'atura pas !!. Jo volia sortir amb bici ja que estic preparant la marxa cicloturista de Terra de Remences i tinc d'entrenar perquè es una marxa llarga i exigent. Però no el podia pas deixar sol.
Hem anat al bonic i perdut Salt de les Conques amb la Quima, l'Ot, en Gil, en Ramon i jo, una bonica caminada per una zona molt enboscada i solitària prop del pantà de sau.

El Salt de les Conques
Teniu d'agafar la carretera BV-5207 que va de l'Esquirol a Tavertet, aproximadament a 4 km. de l'Esquirol trobareu un trencant a mà esquerra que porta a Cantonigròs i just devant un que porta a Sant Bartomeu Sesgorgues - El Moner, ja us ho vaig explicar a l'article de LA BARRA DE FERRO, vosaltres agafeu aquest i cap a Sant Bartomeu s'ha dit, deixeu el cotxe just al trencant que porta a la casa del Moner.

El Ramon lesionat al braç esquerra
Seguiu el cami en direcció a la casa del Villaret de Dalt, abans de la cadena del camí que va a la casa hi ha un trencant a ma dreta que baixa en direcció al pantà, deixant el torrent del Villaret a la dreta. El cami es clar i no te cap perdua, anireu baixant en direcció al pantà en clara direcció Sud, després de un parell de revolts de paella trobeu un trencant a ma dreta que passa el torrent, no l'agafeu, seguiu de dret cap el Villaret de Baix, passareu el Torrent de les Conques (desde el cotxe uns 30 minuts) i poc després trobareu un sender a ma esquerra que va pujant el torrent de les Conques, deixant-lo sempre a l'esquerra per un sender molt enboscat i perdedor, de tan en tan hi ha una fita, moltes les van fer els germans Serra dies enrera i d'altres les hem fet avui.

Passant el torrent de les Conques
Quan a les roques de l'altre banda del torrent veieu un cap de lleo, us quedarà molt poquet per arrivar al salt, desde que haureu passat el torrent de les Conques fins al salt hi ha uns 30 minuts més, en total 1 h. desde el cotxe.

El cap de lleo, ja quasi hi som !!
Ja hi som, podem passar per sota i per darrera del salt
Un cop al salt podeu passar-hi per darrera del Salt de les Conques, gaudiu de la zona, molt farestega i solitària.

Darrera el Salt

L'Ot ben content .....
Hi ha altres sortides per tornar, però son perdedores i una mica complicades, si no sou molt experts torneu pel mateix camí, poc més de una hora i al cotxe, aneu-hi us agradarà molt !!