dissabte, 6 de desembre de 2014

CANTONI - L'AVENC - CANTONI AMB BTT


Tona, 6 de desembre de 2014

Molt de temps sense escriure al blog, sabeu allò de 2014, agafa un cag....... i esmorza, doncs aquest any ha estat així, absorbit absolutament per la feina haurem passat un altre any, amb penes i treballs, però l’haurem passat i ja en van set de molt durs. Aquest any he fet menys caminades i també menys km en bici, tot i així n’hauré fet uns 7000, mal fets i estressats, però a les cames els tinc.

Com us he explicat altres vegades per aquesta època de l’any faig BTT, endureix musculatura i no fa tan fred com amb la bici de roda prima, avui, docs, us explicaré una meravellosa volta per la meva terra, per bons camins amb uns quants km de carretera, però amb unes vistes excepcionals, tan pels que coneixeu el Cabrerès, com pels que vingueu per primera vegada us agradarà molt, segur.

Aneu fins a Cantonigròs per la C-153, deixeu el cotxe allà on vulgueu del poble i després cal que agafeu la carretereta que porta cap a Tavartet, surt de l’extrem Sud del poble, ja hi ha indicadors i si no ho demaneu, tothom us podrà indicar, aproximadament a 2,5 km de Cantoni, depenent d’on deixeu el cotxe, trobareu la carretera que va de l’Esquirol a Tavartet, la BV-5207, agafeu la carretera a l’esquerra. Donaré les distàncies desde aquest punt, ja que el primer tram dependrà molt d’on haureu deixat el cotxe. Posem comptadors a zero.

 • 0,400 km: deixeu la carretera i preneu una pista a la dreta que porta a la casa de Subiranes i a Sant Miquel de Sererols.
 • 2,5 km: sou a Subiranes, els amos son molt trempats i us poden donar més indicacions, però no teniu gaire pèrdua seguiu l’únic camí que hi ha per anar a Sant Miquel de Sererols.

Subiranes
 • 3,4 km: aquí cal anar amb compte, haureu fet un fort pujador després de Subiranes i veureu l’ermita de Sant Miquel, dalt del seu turó a la vostra dreta, una mica lluny, vosaltres seguint la pista trobareu un trencat que va en clara direcció a l’ermita (SO) i un altre que segueix recta en clara direcció Sud, aquest es el que teniu de seguir.
Sant Miquel de Sererols

 • 4,8 km: primer revolt a dretes en ferradura, no us perdeu la vista que hi ha desde la punta, deixeu la bici i camineu fins al morro que hi ha allà mateix, just passant uns matolls, la vista es espectacular, veureu la Plana de Vic, el Parador de Sau, el pantà als vostres peus i a la vostra esquerra el Puig de la Força, prop de Tavartet, una vista impresionant !!.
Panta i Puig de la Força
 • Ara anireu sempre avall, canviareu de direcció, anàveu S-SO, ara anireu N-NE, deixareu a la vostra dreta el Sot de Balà anant sempre, més o menys planejant, arran de cingle, veureu el famós morro de l’Avella a la vostra dreta.
El morro de l'Avella i la Parareda al fons

El morro, magnífic
 •  7,5 km: Passareu per la casa del Noguer, on hi ha una gran senyera al mig de un prat, amb una base orientada als quatre punts cardinals amb un poema a cada cara.
 • Passeu la casa i seguiu, anar pujant fins a trobar altre cop la carretera BV-5207, la preneu a la dreta i ara toca una estona de carretera fins a Tavartet, uns 6 km aproximadament.
 • 14,9 km: Tavartet, aquí hi ha una font on poder agafar aigua, Tavartet és un poble molt bonic, si no el coneixeu val la pena fer-hi una volteta. Just després de la font agafeu la segona pista a l’esquerra, porta a l’Avenc. El tros de carretera que heu fet es prou dur i cal agafar un ritme tranquil, a partir de Tavartet la cosa empitjora, hi ha trams molt durs, però la pista és enporlanada i permet agafar un bon ritme, anys enrere estava en molt males condicions i era un veritable infern. Hi ha 3 km fins l’Avenc.
Font a Tavartet
Tavartet amb el Pedraforca al fons
El Pedraforca
 •  18,2 km: l’Avenc, ara és una casa d’agroturisme, però si us hi fixeu bé hi ha finestrals gòtics, una casa impressionant en un lloc increïble. Tota la pista desde Tavartet va arran de cingle, hi ha vistes de molt nivell, estic segur que fareu moltes parades per fer fotos i per gaudir del paisatge.
 • 19,5 km: Mirador del silenci, haureu anat pujant desde l’Avenc, un primer tram dur, després no tan i al final el premi del mirador del silenci als peus de la Roca Llarga (Ja us vaig explicar una caminada). Aquí parada obligada, us queda ran de pista a la vostra dreta, vistes impressionants de Sant Joan de Fàbregues, Rupit, les Guilleries, el Montseny, cap al Nord el Canigó, en fi increïble.
Sant Joan de Fàbregues
El Far al fons

Rupit
Roca llarga
 •  20,6 km: Rajols, haureu seguit la pista, ara de pla i avall fins la casa de Rajols, just després de la casa hi ha un fort baixador i al final, ja dins una fageda magnífica trobareu la bonica font de Rajols, on podreu proveir d’aigua d’una qualitat extrema.
 • No deixeu mai la pista, passareu per l’arrencada del grau del Perer, per on us vaig explicar com anar a la Roca Llarga, una mica més avall deixareu la casa del Perer a la vostra dreta i una mica més avall trobareu la carretera C-153.
 • 22,4 km: Carretera C-153, l’agafeu a l’esquerra i teniu de seguir fins a Cantoni, 4,3 km de carretera.
 • 26,7 km: Rotonda d’entrada a Cantoni, ara només cal anar fins on tingueu el cotxe i a dinar. Si voleu menjar bé a Cal Ignasi, podeu dinar de conya, just a la plaça de l’Església.
Resumint, 30,5 km, amb un desnivell positiu de 1296 m., alguna pendent dura que podeu fer amb una matinal sense necessitat de matinar molt, la podeu fer a qualsevol època de l’any, verds de primavera, vermells de tardor, sempre impressionant !!!

Us poso un enllaç amb la ruta a l'Strava, podeu agafar el track. (Track)