diumenge, 28 de desembre de 2014

CANTONI - PONT BAUMADESTRAL - VOLTA A CABRERA - CANTONI AMB BTT
Cantonigròs, 28 de Desembre de 2014

Vaig endurint les cames i el cos al mateix temps, les cames amb el pedalar trencat de la BTT i el cos amb el fred que fa aquests dies, us explicaré un altre volteta pel meu estimat Cabrerès.
Aneu fins a Cantonigròs per la C-153, deixeu el cotxe al carrer Sant Bartomeu cantonada Pompeu Fabra, així us coincidirà el quilometratge, jo visc molt a prop d’allà. Agafeu la carretereta que porta cap a Tavertet, surt de l’extrem Sud del poble

 •  1,400 km: hi ha la casa de Can Rispet, la carretera segueix a la dreta, vosaltres agafeu un camí que passa per l’esquerra de la casa, 300 m. més enllà trobeu Cal Gabatx i 100 m. més enllà un encreuament de camins, 1,800 km. El de la dreta us tornaria a portar a la carretera, de dret a Casacoberta, vosaltres heu d’anar a l’esquerra, obriu un fil del bestiar i evidentment el torneu a tancar i començareu una forta baixada.
 • 2,100 km: passeu el torrent, agafeu la pista en millor estat que deixa sempre el torrent a la dreta i aneu baixant fins el Pont de Baumadestral.
Pont de Baumadestral
 • 2,600 km: Pont de Baumadestral, hi ha un bonic prat i el pont al final, es un pont medieval, però tristament mal restaurat, pavimentat per sobre. Ara començarà una forta pujada fins la casa de la Serra. No hi ha pèrdua, només agafar-vos fort al manillar i vinga amunt. Us queda 1,700 km de forta pujada, passeu de 817 m. d’alçada a 927 m.
  La Serra
 • 4,300 km: Sou a la Serra, una casa preciosa amb unes vistes magnífiques, ara teniu de seguir per la pista, en direcció NE, no patiu, és l’única pista que hi ha, en bon estat i de bon pedalar, ara seguirem la carena una bona estona, no teniu de trencar enlloc, sempre per la pista principal, primer i molt a prop de la Serra trobareu un altre casa, , l’Aubert.
 • 6,600 km: trencant a ma dreta que porta a Tavertet, vosaltres ni cas tot recta, ja esteu pedalant per sobre dels 1000 m.
 • 7,600 km: Teniu uns camps a banda i banda, comença la baixada i davant teniu una vista extraordinària de Cabrera. A la vostra dreta veureu un petit monòlit en el lloc on van matar al rector de Tavertet per la trista guerra civil de 1936-1939. Seguiu baixant, ara la pista està enporlanada, passeu pel costat del dipòsit d’aigua de Cantoni, aneu baixant i just quan feu un revolt a esquerres de paella vigileu a la vostra dreta hi ha el trencant de la Font del Faig.
Vista de Cabrera

 • 8,600 km: Trencant de la Font del Faig, en 400 m. sou a la Font del Faig, no sol rajar, veureu un senderet que passa el rierol, aquí cal anar amb compte de no perdre el camí, primer va en clara direcció N i després va girant en direcció NE, passeu per la banda dreta de uns bonics prats, trobareu una pista més marcada que us portarà al coll del Bac per on passa la C-153.
Font del Faig
 •  10,000 km: Coll del Bac, passeu la carretera i agafeu el trencant que teniu just al davant, porta cap a Comajoan, la pista està asfaltada.
 • 10,800 km: Casa del Colomer, es una casa de turisme rural. Vosaltres aneu seguint la pista asfaltada de dret als cingles d’Ayats, impressionants davant vostre.
 • 11,300 km: Veureu la casa de Comajoan al davant, la pista està tancada amb una cadena, però a la dreta en surt una sense asfaltar, la preneu i amunt, ara ja aneu per l’antic camí Ral de Vic a Olot, passareu per unes fagedes impressionants, el camí de bon pedalar, gaudint de la natura.
 • 12,600 km: Aquí el camí ral va cap a la dreta, vosaltres seguiu per la pista principal.
 • 14,100 km: Ara no podeu badar, hi ha un revolt a esquerres molt tancat i el camí comença a baixar. Just abans del revolt hi ha uns pals indicadors, si us gireu veureu a darrera vostre el camí que cal seguir, aquest puja en direcció O-SO. El camí va pujant, però en força mal estat, sempre teniu de seguir-lo amunt, amunt. Aneu passant sempre per un bosc molt bonic.
 • 15,000 km: hi ha un fort revolt a esquerres, just al davant una mica amunt hi ha una gran menjadora per les vaques, vosaltres seguiu la pista ara en forta baixada, heu pedalat a 1130 m. d’alçada. Passeu uns bonics prats fins passar la riera.
Passant el Torrent de la Faja
 • 15,600 km: passeu el torrent de la Faja, es el torrent que després acaba al Salt de la Coromina, es molt divertit baixar-lo, hi ha un parell de rappels, però això ja es un altre tema que en parlarem un altre dia. Passeu el torrent i comença altre cop una forta pujada, passareu la Casanova dels Racons (16,300 km.) i seguint amunt anireu a trobar el camí que va de Sant Julià de Cabrera als peus de les Escales de Cabrera.
 • 16,500 km: A l'esquerra aniríeu a Cabrera, però ja us he explicat altres maneres de pujar-hi a peu, a la dreta teniu de seguir, anireu donant la volta a la muntanya de Cabrera fins que trobareu el trencat que us portaria a la Bola si anéssiu a la dreta. Vosaltres a l’esquerra cap a Sant Julià de Cabrera. La pista està enporlanada, es divertida i venen ganes de córrer, però compte hi pugen força cotxes, motos, bicis, etc, per tan si no veieu bé qui puja, no us envaleu o us fotareu una morra de collons.
 • 20,100 km: trencant de la Bola, vosaltres a l’esquerra, passareu Cal Vidrier i després Sant Julià de Cabrera, la pista segueix enporlanada i les ganes de córrer hi són, sigueu prudents.
 • 21,400 km: Deixeu una granja molt gran a la vostra dreta, es la Masallera, vosaltres enllà sense manies, veureu una casa a la vostra dreta molt bonica, el Molí de la Masallera, a partir d’aquí la pista comença a pujar, just quan torna a baixar teniu d’agafar una pista de terra a ma esquerra, porta cap a Can Mont.
Trencant de Can Mont
 • 22,400 km: trencant de Can Mont. Seguiu la pista passeu per Can Mont, hi ha unes granges d’ànecs i aneu tirant per la pista fins que trobareu la C-153, prop del km. 22.
 • 24,000 km: Agafeu la C-153 a la vostra esquerra i ja només us cal arribar a Cantonigròs, al final 27,300 km.
Haureu gaudit molt, us ho prometo !!!!!
 
Posta de Sol desde Casa