diumenge, 13 de gener del 2013

TURÓ DEL GALUTXO (854 m.)

12 de Gener de 2012

Seguint amb el periple per pujar els 41 sostres comarcals de Catalunya, el 12 de Maig de 2009 em dirigeixo a fer el més alt de la Segarra, el TURÓ DEL GALUTXO de 854 m. i poc interès, està situat al bell mig de un inmens parc eòlic.

El Turó del Galutxo es veu al fons, al mig dels ventiladors, desde Montfred
 Anirem fins la Panadella a la N-II, just pasada la Panadella hi ha una rotonda, anirem a ma dreta agafant la B-221 durant 6,8 km. fins un cami a ma dreta, prop de un dels grans generadors del parc eòlic, on hi trobarem l'ermita de Santa Fe de Montfred, deixem el cotxe allà i anem seguint a peu el cami ample en direcció Sud-Oest, en cinc minutets, a ma dreta trobem el Montfred, un puig pla amb un generador al seu cim i un punt geodèdic al mig de un camp, aprofitem per pujar-hi i veiem al fons el Galutxo al bell mig de generadors.

Santa Fe de Montfred
Seguim per la pista en direcció als peus del Galutxo, que ens quedarà a la nostra dreta, hi tenim de pujar pel mig de matolls sense fites ni indicadors, el cim es plà i plè de matolls, hi ha un pilot de pedres amb forma de fita que ens indica el cim, la vista però es bonica, veiem el poble de Montargull i Aguiló i una pila de generadors, molt i molt grans. Desde el cotxe haurem trigat 30 minutets.

Son molt grans !!
 

Soc al cim !!
Cada cop en queden menys !!
La tornada pel mateix cami, 30 minutets més, haurà sigut el cim comarcal número 21, i així, poc a poc els faré tots !!