dissabte, 2 de febrer del 2013

EXPLORANT PER CONÈIXER, LA BALMA DE LA CORT FOSCA I EL SALT DE LES CONQUES

2 de Febrer de 2013

Als caminadors de mena ens agrada descobrir llocs nous, a mi a més a més m'agraden els llocs farestegs i solitaris. Tinc la sort i el privilegi de compartir aquests gustos amb el Ramon Serra, el vell amic amb el que hem compartit hores i hores a la muntanya caminant i a les carreteres amb les nostres bicicletes, pedalant.
Aquesta setmana em va trucar per proposar-me d'anar a buscar unes balmes cap a la zona del Villaret, prop de Sant Bartomeu Sesgorgues i ja ens tens cap allà, el Ramon, el seu germà Angel i el Joan que també s'hi ha apuntat.
Ens hem fet un tip d'obrir pas a cops de pal i de matxet, ens hem esgarrinxat la clepsa com no us podeu imaginar, però hi hem trobat, les balmes de la Cort Fosca i ha estat un privilègi. No us explicaré pas com anar-hi perquè hi ha molt poques referències clares tot i que hem fet unes quantes fites, però és perdedor. Si algú vol més detalls els hi passaré amb un missatge privat. No vull ser culpable de tenir gent extraviada pel Cabrarés !!.Avui, els quatre, hem fet un bon exercici d'orientació !!

L'entrada de la Cort Fosca
Cap dins !!
La balma superior
El Joan a la balma superior

La sortida a la part superior de les balmes.
La Balma de la Cort Fosca, en realitat son com dues balmes superposades, s'entra per la de sota que es va estrenyent fins que al final es veu llum de l'exterior, s'ha de pujar per una petita obertura grimpant per una roca una mica dreta, despres es surt a un tall a la roca, es gira a l'esquerra pujant per un corredor força dret i així s'entra a la balma de sobre, la seguim fins el fons on també es veu llum i es pot sortir al cim de les balmes pujan per una esquerda vertical o rastrejant per una mena de tunel, el Ramon a sortit per l'esquerda i els altres tres ho hem fet arrossegant-nos com a la mili.
 
La vista desde sobre les balmes.
La vista desde sobre les balmes es molt bonica. Després hem pujat una mica més amunt on hi ha una roca com un bolet inmens, un cop allà hem tornat a baixar en direcció el Villaret de Baix per anar a visitar el salt de les Conques que el teniem a prop, així ho hem fet !!

Els quatre protagonistes
Prop del Salt del tornall, sembla una cara ??
El salt de les Conques
Una pedreta als peus del salt
Dosangels !!
Bona matinal de descoberta !!