dissabte, 9 de febrer del 2013

PUIG D'ARQUES (535 m.)

9 de Febrer de 2013

El 25 d'abril de 2009 vaig anar cap a les Gavarres per tal de fer el cim culminant del Baix Empordà, sería el cim comarcal número 19 dels 41 que tenia projectats per tal de fer-los tots, ja podeu veure que l'ordre en que els aniré pujant no te cap sentit especial, només el gust de caminar per on més de gust em venia, depenent, ès clar, del temps metereològic i del temps de rellotge.
S'ha d'anar a Romanyà de la Selva i deixar el cotxe a l'entrada del poble, veurem que per allà passa el GR-92/1, que tenim de seguir en direcció al cementiri, no l'haurem de deixar mai, ja que ens portarà fins els peus del Puig d'Arques, també anomenat Puig de Gavarres, per tan ens serà fàcil pujar-hi.

D'esquerra a dreta, Puig d'Arques, Puig de Migdia, Puig de Miquel
 Aproximadament a 30 minuts de Romanyà hi ha amagat al bosc, a la dreta del camí el dolmen del Roquet, prop del Puig del Roquet ( 433 m.), seguim el camí fins que sortima una pista molt ample, aneu amb compte amb cotxes i motos, deixem can Llac a la nostre esquerra, al mig de uns bonics prats, fins a plantar-nos al coll del Matxo Mort. Seguim en direcció a Can Sitges, no deixem mai el GR fins que a la nostra esquerra trobem un trencant que ens porta al Puig d'Arques, està indicat amb marques de PR-C 103, per tan grogues i blanques, a diferència del GR que hem anat seguint que son vermelles i blanques. En poc més de cinc minuts sóm al cim, amb un vertex geodèsic amb el nom escrit a ma, Puig de Gavarres (537 m.).

Al cim
Desde el cim, molt enboscat hi ha poca vista, es una caminada de 2:30 h de pujada i 1:30 de baixada, total 4 hores de caminar pel plaer de caminar.

Anem omplint el mapa de blanc !!