26 de febr. 2017

SANTUARI DE LA SALUT DESDE LA DAVESACantoni, 26 de Febrer de 2017

M'he llevat i he vist això, a caminar ....
Volia fer el mandra, en tenia moltes ganes, però m’he llevat, he obert les cortines i he vist un dia meravellós, les cames m’han començat a tremolar i no he pogut evitar sortir a caminar pel meu estimat Cabrarès, us explicaré una caminada curta però molt bonica, anirem des de la Davesa fins al Santuari de la Salut.
Teniu d’anar fins la Davesa per la carretera C-153, just al km 35 hi ha el pont del papalló i el canvi de comarca, abans del pont hi ha un camí a ma esquerra i lloc per deixar el cotxe, aquí comença la caminadeta d’avui.


Comencem a caminar per un camí ample, apte per cotxes, deixant sempre el torrent a la nostra dreta, al cap de 5 minuts trobeu un prat a la vostra esquerra amb una estela al mig que diu:

IN MEMORIAM
14-VII-1958
AQUÍ D’ACCIDENT IMPREVIST,
SOBREVINGUÉ LA MORT TRAIDORA
A EN JAUME CASTANYÉ ARAU:
SI COM ELL, CREUS EN JESUCRIST
VIANANT QUE PASSES A TOTHORA
RESA UN PARENOSTRA, SI ET PLAU.
R.I.P.

De seguida trobem una estela al mig del prat
 

Continuem pel camí envoltats de faigs enormes i cants d’ocells, als 10 minuts passem el torrent i ara el tindrem a l’esquerra, el camí va pujant i en poc més de mitja horeta arribem a un encreuament de camins, just on hi ha una torre d’electricitat. En aquest punt tenim a l’esquerra el camí que ens portaria al Coll, de dret a la casa de roques roges, nosaltres a la dreta en camí ascendent cap a la Salut, ja hi ha un indicador que ho senyala.


En menys de 10 minuts trobareu una tanca pel bestiar i un indicador que ens senyala cap on tenim d’anar, a l’esquerra la Salut, de dret deixant un gran prat a la nostra dreta aniríem cap a les roques encantades, que ja us explicaré un altre dia.

En poc menys de 5 minuts serem a la Salut
 

El Santuari de ls Salut
El Pirineu, amb el Canigó a la dreta.
L'omnipresent Bessagoda

En menys de 5 minuts ja estem al Santuari de la Salut, situat a 1.050 m. just a sobre de Sant Feliu de Pallarols, aquí podem gaudir de les magnífiques vistes que hi ha, de la seva font o del seu restaurant. Veiem el Canigó, el Bessagoda, el Puigsou.... Des de el cotxe hi he trigat 40 minuts.
He tornat a caminar sol, quin gran plaer, la tornada pel mateix camí gaudint de la natura, les seves olors, colors i sons. En total parades incloses 1:30 h. Una passada !!!