diumenge, 23 d’abril del 2017

CAN MASSANA - MONESTIR MONTSERRAT, L'INTEGRAL.

Cantoni, 23 d’Abril de 2017, diada de Sant Jordi.

Al cim del Montgròs
He tornat a Montserrat i no me’n canso, ja us he explicat coses de Montserrat, la muntanya màgica o sagrada, segons les vostres creences, però una muntanya fantàstica per tothom. Feia molts anys que tenia ganes de fer l’integral de Can Massana al Monestir, per unes coses o altres no l’havia fet mai, per tan ho vaig proposar al Ramon i ja ens tens planificant-ho i cap a Montserrat de cap. Avui s’hi ha afegit en Pere i ens ha fet molta il·lusió.

Sortim de Vic a les 7 del matí, deixem un cotxe al Monestir i amb l’altre cap a Can Massana, no cal pas que us expliqui com arribar-hi a Montserrat oi ??. A Can Massana hi ha un bon aparcament per deixar-hi el cotxe, fan pagar 4 € per tot el dia.
Just de l’aparcament comença la caminada, es una caminada llarga, trencacames però deliciosa, teniu d’agafar el camí que porta al Refugi Vicenç Barvé, per tan no us podeu pas perdre, de sortida anireu pel GR-172 i el PR C-78 que van junts, en més o menys 10 minuts veureu davant vostre la famosa Foradada i la Cadireta, magnífic inici de caminada.

La Foradada i la Cadireta
En 5-10 minuts més trobareu un punt on es separen el GR i el PR, vosaltres deixeu el GR-172 que seguiria cap a la foradada i que també us portaria al Monestir, però per el besant de Santa Cecília, en l’article d’aquest blog, Sant Jeroni i l’Albarda Castellana, el vaig agafar de tornada. Per tan vosaltres seguiu el PR C-78, a la vostra dreta i que va cap el Refugi Barvé, tenim de passar per la Portella (883 m.) un coll des de on ja veurem el refugi, 30 minuts des de Can Massana.


Refugi Vicenç Barvé
 


Aquí les vistes son magnífiques, estem al mig de la zona de les Agulles, gaudim de les vistes i ens plantem en un tres i no res al refugi (40-45 minuts des de Can Massana), ha fet un matí fred, però aquí ja ens tenim de treure roba.
Seguim decidits el PR C-78, que no teniu de deixar mai, recordeu que les marques son grogues i blanques, i ara ens dirigim cap el pas del príncep, de seguida a la nostra esquerra apareixen la Mamelluda, el Dit, el Morro pla, l’Agulla Barvé, etc., estem a la zona dels Frares encantats, una autèntica meravella !!.

La Mmelluda i el Dit
En mitja horeta més ja estem al pas del Príncep, amb l’Agulla gran a l’esquerra del pas i l’Agulla petita a la dreta. Des de Can Massana portem 1:15 h., però hem caminat a bon ritme. El nostre següent destí es el Coll de Porc.
Caminem pel mig del bosc, però amb el sender ben marcat, pugem i baixem tot esquivant passos complicats, ara de cara al Nord, passem el Coll del Porc, després el Coll del Miracle, ara anem en direcció Sud, i avall i amunt, cap el Coll de les Comes i finalment el coll de Montgròs, on aprofitem per pujar el Montgròs que el tenim allà mateix. Portem 2:15 h. des de Can Massana.


Montserrat és Montserrat, s'ha de tocar la pedra !!

Al cim del Montgròs (1.133 m.)

Ja veiem davant nostre Sant Jeroni i l’Albarda Castellana, ara estem a la zona dels Ecos, al cim del Montgròs mengem i recuperem forces perquè ara ens espera una zona molt feixuga, cal fer una marrada considerable per pujar cap a Sant Jeroni, ens queda una raconada molt fonda per poder accedir a la pista que va cap el Monestir, estem a 1133 m. i baixarem a 970 m. per tornar a pujar fins els 1180 m. on trobarem la pista de Sant Jeroni al Monestir.
Anem fent camí, sense deixar mai el PR C-78, passem pel costat del Camell de Sant Jeroni on deixem el PR C-78 per dirigir-nos ben decidits cap a Sant Jeroni, deixant just a la nostra dreta l’Albarda Castellana, que podeu aprofitar per pujar-la, hi ha un pas més complicat, però està equipat amb una corda.

Sant Jeroni i l'Albarda Castellana, cap allà anem.
Trobem el camí de Sant Jeroni al Monestir quan ja portem prop de 4 hores des de el cotxe, aquest últim tros des de el Montgròs s’ha fet feixuc, però estem contents i ara agafem el camí en direcció al Monestir, molt ple de gent amunt i avall. Pugem només fins el primer mirador de Sant Jeroni, amb vistes a la zona del Montgròs ja que el mirador de Sant Jeroni està petat de gent i ja hi hem estat altres vegades.

Baixem decidits cap el Monestir pel camí antic, passant pel pla dels ocells i vinga baixar escales i escales fins el Monestir en una hora més. Portem 5 hores des de Can Massana, parades incloses. Aprofitem per agafar aigua a la font que hi ha al Monestir, que està ple de turistes, i ja només ens queda anar a buscar el cotxe, recollir el que tenim a Can Massana i cap a casa després de una matinal a Montserrat fantàstica.

Repostem i cap a casa !!
En resum, és una caminada trencacames, de 12,24 km., però amb un desnivell positiu de 854 m. i un de negatiu de 844 m., nosaltres hi hem trigat 5 hores, però no hem pas badat. Les vistes son magnífiques sense dificultats tècniques remarcables i de bon fer ja que no es pas gens perdedor.

Com sempre us dic, camineu amb calma, amb prudència, gaudint del que veieu i si camineu sovint federeu-vos. Aneu-hi que us ho passareu molt be !!! Bon Sant Jordi a tothom !!.