dissabte, 15 de gener del 2011

Volta per les cales de la costa de Palamós

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya ens envia a tots els Federats la revista Vèrtex, sempre hi ha articles i propostes interessants.Tot llegint el nº 233, de Novembre-Desembre de 2010,trobo una bona proposta per fer una caminada que sembla molt bonica pel Baix Empordà que ens durà per la costa Brava i les seves cales, entre Cap Roig i la Cala de la Fosca, prop de Palamós.

Aquí ens teniu al Mirador
Vist els dies tan bonics que està fent, ens espolsem la son de les orelles i marxem cap a Sant Joan de Palamós, on comença la ruta. Anem la Quima, l'Ot i jo mateix.
La Ruta comença a la Gasolinera que hi ha just a la sortida de la C-31 que indica Sant Joan de Palamós, a la mateixa Gasolinera podem deixar el cotxe i d'allà mateix surt la Via verda del Tren Petit, ben senyalitzada. La seguim fins que travessem la riera de l'Aubí, just després de passar la riera per un pontet deixem la Via Verda i agafem un camí que surt a mà esquerra al primer revolt de la carretera, hi ha un gran transformador. El camí va vorejant el bosc fins que veiem un gran Plàtan solitari fins el que tenim d'anar, allà mateix agafem el camí de l'esquerra i seguim recta i en clara ascensió, ignorant un primer trencall que hi ha a l'esquerra a pocs metres del Plàtan gegant. pujem una mena de collet pel camí fins que ens queda a la nostra esquerra una tanca perimetral de una finca amb 4 cases de nova construcció, cap al final de la finca trobem un camí travesser, ignorem dreta i esquerra i seguim de dret on la pista comença a pujar, no la deixarem fins que trobem un  trencant a la dreta que diu Mirador. Ignoreu tots els demés trencants fins a aquest que està en un marcat coll. Agafem doncs el trencant a la dreta que diu Mirador i pujem fins a dalt del Mirador, hi ha tres panells indicatius al cim que ens clarifiquen que és el que veiem, que per cert és molt.

Vista desde el Mirador en direcció Palamós
Retornem per el camí de pujada, però a pocs metres del cim anem cap a la dreta per un sender ben fresat que baixa a la pista per on havíem pujat però va a parar més endavant, prop de un encreuament de pistes, nosaltres agafem el camí que surt entre dos vells pilons de pedra amb l'indicació de Cala del Crit, el camí baixa tot fent esses fins unes escaletes que ens deixen a la Cala del Crit, on hi ha una vella cabana de pescadors. Ara comença la part més bonica de la ruta, resseguirem la costa fins a la Cala de la Fosca.

Vora les escales que baixen a la cala del Crit
A la Cala del Crit, al fons les illes Formigues
Pas cap a la següent Cala, és la Caleta de la Font Morisca
Ja tenim els peus a la caleta Morisca
A l'altre extrem de la cala del Crit hi ha un pas natural, com un forat que porta a la següent cala, la Caleta Morisca, d'aquesta surten unes escales que s'enfilen una mica per tal de tenir millor pas cap a la següent cala, passarem per la platja de Rocabona, la cala Estreta, la Cala de Corbs, i sempre per camins prou evidents, ara ran de mar, ara més amunt anirem fins el Poblat Ibèric, desde on podrem veure la Foradada, abans de baixar a la Cala del castell i cap a la cala Fosca.

Al Cap de Planes amb les illes Formigues al fons
La platja de Rocabona


S'Alguer

La Foradada
L'Ot al Poblat Ibèric
I la Quima també

Desde la Cala de la Fosca només ens cal tornar a la Gasolinera i haurem fet una excursió circular, preciosa, de prop de 14 km., amb poc desnivell però tan bonica que no val la pena córrer, s'ha d'observar tot el que veiem, per això podrem trigar entre 3 i 4 hores en fer-la tota, depèn, és clar del ritme i les parades per gaudir del preciós entorn.

Sortida feta el 15 de Gener de 2011


Les vistes son magnífiques !!

1 comentari:

Quim Cuatrecasas ha dit...

Uns al mar i els altres a la muntanya. Amb la calor de la muntanya millor estar al mar. Sempre dic que l'autèntica costa Brava comença aqui i arriba fins a la Platja de Pals. Bona ruta si senyor!!!