dijous, 6 de desembre del 2018

SANTA BRÍGIDA D'AMER


Gurb, 6 de Desembre de 2018

Santa Brígida des de Amer

M’agrada caminar sol, no ho puc evitar, m’he llevat més tard del normal i he pensat que era el momento d’anar a Santa Brígida d’Amer, una ermita que sempre mirava quan passava per Amer, ja que es veu molt be a la banda NE del poble, ben altiva dalt del seu penyasegat.

Es una caminadeta curta però molt bonica, heu d’anar fins al camp de futbol d’Amer on podreu deixar el cotxe sense problemes, d’alla surt el cami (Indicat amb una ratlla blanca), indicat com a Santa Brigida i també Masia d’Amer, passem pel costat del camp de futbol i de seguida hi ha una forta pujada, a 300 m. del camp de futbol ja tenim de deixar la pista, agafant un corriol a l’esquerra, ben indicat, que puja fort i de dret en dirección a Santa Brígida.

Passarem pel costat de unes vinyes, pel costat de un tancat de la casa de can Burinot fins que desenbocarem a una pista just davant de la Masia d’Amer (10 minuts des de el cotxe), seguim la pista cap a l’esquerra, de seguida un altre corriol a l’esquerra.

La Masia d'Amer
El corriol va pujant ben decidit cap a l’ermita, l’anem veient de tan en tant a sobre nostre, als 35-40 minuts passem pel costat de la pista que puja d’Amer, no l’agafem, seguim pel corriol, una mica més amunt la seguirem un troçet molt curt i agafarem el corriol, marcat en blanc, a la nostra dreta, ja quasi be hi som.





A l’ùltim tram encara es veuen les antigues feixes, ara abandonades i al final sortim a l’ermita, (45-50 minuts), amb una vista magnífica sobre Amer, el Far i el Pirineu ben nevat. Gaudeixo de les vistes, i torno avall pel mateix camí fins el camp de futbol (30 minutets més).

L'últim tram del camí
 



El Far i el Pirineu


Amer


Hi ha més rutes per fer per aquesta zona, segur que hi tornaré.