dissabte, 9 de febrer del 2019

SANT QUIRZE DE PEDRET I SANT MIQUEL DE LES CANALS


Gurb, 9 de Febrer de 2019

El Pont del Pedret
Avui hem tornat al Berguedà, aquesta vegada amb la Carme, la Quima i el Ramon, volíem veure ermites i caminar, sobretot caminar i a fè de Déu que hem caminat una bona estona. L’objectiu l’ermita de Sant Quirze de Pedret i la de Sant Miquel de les Canals.

Anirem fins a Berga, sortida Berga centre, just després de la sortida hi ha una rotonda, primera sortida en direcció Sant Quirze de Pedret, 2,5 km fins a l’aparcament que hi ha just al pont, aqui deixem el cotxe i comença la ruta.

Passem el pont i pujem a l’esquerra fins a Sant Quirze de Pedret, una ermita preciosa del segle X, l’entorn és preciós, 10 minuts des de el Pont.






Sant Quirze de Pedret
Seguim ruta per la banda de l’absis de l’ermita, en direcció SE, seguim una pista que ens mena cap al torrent de Guimbàs, l’anem seguint deixant-lo sempre a la nostra dreta fins al fons de la vall, el camí s’ha transformat en un sender, al final de la vall passem el torrent (30 min. des de el cotxe) i ens enfilem tot fent marrades per la muntanya plena de molses, pins i alsines per un sender amb forta pujada ben fresat i amb marques rodones grogues.

Pujant pel bosc
En 30 – 35 minuts de pujada trobem la Font Bona (1 hora des de el cotxe), seguim sender amunt i trobem una pista més ample i la casa del Covil derruida i cremada per la Guàrdia Civil pels anys 50 del segle passat, antic refugi de Maquis (1:15 hores des de el cotxe).

Font Bona

El Covil, ensenyant cap on anirem
Ara seguim la pista en direcció E, sempre en pujada, deixem un trencant a ma dreta marcat amb una senyal groga, nosaltres per l’esquerra amunt, baixem fins al coll de les fustes, després seguim la pista amunt fins al magnífic mirador que hi ha a unes 2:00 hores del cotxe, tenim vista en totes direccions, des de Montserrat fins al Cadí, una passada.

Molt bones vistes

Al Mirador
Des de el mirador ja veiem Sant Miquel de les Canals, cap on volem anar i més avall la casa ensorrada del Mascaró, per on passarem després de visitar Sant Miquel. Seguim doncs pista enllà, trobem una cadena al camí i just després un sender marxa a la dreta cap a la font del Noguer, no oblideu aquest trencant que seguirem després de visitar l’ermita de Sant Miquel. Primer pujem fins a Sant Miquel de les Canals, una casa magnífica amb una ermita preciosa, la podem visitar ja que està oberta (2:30 h. des de el cotxe).

Parlant amb el masover de Sant Miquel


Sant Miquel de les Canals
Reculem fins el trencant que us deia abans i el seguim fins la font i fins que trobem la pista que baixa de la casa de Sant Miquel i que ja no deixarem més, passem per la casa del Mascaró (3:15 des de el cotxe), anem seguint la pista principal, passem la Font del Mascaró, una mica salada, després la font del Ruc, una mica pastosa, i avall, sempre per la pista més fresada, fins que al final de tot trobem la Via Verda del Llobregat (4:30 hores des de el cotxe), ara agafem la Via Verda a la dreta, passem un pont i un tunel, en una mica més 15 minuts ja som al cotxe, total circular magnífica de unes 5 hores parades incloses pel cor del Berguedà, ens ho hem passat molt bé, si hi aneu us agradarà.