diumenge, 17 de març del 2019

PLA D'AIATS I PUIG DE LA BASTIDA


Cantoni, 16 de Març de 2019

EL PLÀ D'AIATS DES DE CASELLES
El meu petit paradís que es el Cabrerès, te molts llocs encantadors, però el que avui us explicaré es de tots el més estimat per mi, les millors vistes i molta tranquil·litat. Avui us proposo una circular passant pel pla d’Aiats i pel Puig de la Bastida, una joia.

Jo sortiré des de casa, però posem que la ruta comença al Pont de la Rotllada, el pont que hi ha poc abans d’arribar a Cantoni, a la carretera C-153 entre el km 23 i 24, pujant de Vic agafarem el camí que hi ha abans de passar el pont, hi ha llocs per deixar el cotxe, si no, el podeu deixar just a l’entrada de Cantoni on hi ha la Formatgeria.

CASELLES AMB EL SEU MORRAL A SOBRE
Agafem doncs el camí que hi ha abans del pont i que porta cap a la casa de Caselles, que deixarem a la nostra esquerra, sota mateix del Morral de Caselles, seguirem el camí fins que trobarem un trencant que marxa a l’esquerra i que ens portaria cap a Cabrera pel coll delBram, nosaltres a la dreta en direcció la casa d’Aiats.

A L'ALTRE BANDA DEL TORRENT LA ROTLLADA AMB EL MONTCAU DARRERA, PER ALLÀ TORNAREM.
Podem passar la casa per la dreta o per l’esquerra, just als prats de darrera la casa tenim d’anar en direcció al morral que hi ha a la dreta de la casa, es la Serrica, allà hi trobarem un sender ben indicat amb fites, no les teniu de perdre mai, aquí comença una pujada ben dreta que ens portarà a un pas molt bonic, tallat a la roca, el grau de l’escaleta (40-45 minuts des del Pont).



EL GRAU DE L'ESCALETA
No hi ha cap dificultat, però hem guanyat alçada en poc troç i les cames es resenten, finalment fem unes quantes marrades pel bosc de faig i sortim al pla just al costat de l’antiga casa del pla d’Aiats, abans eren camps de conreu, sobretot de patates, diuen que eren molt bones (50-55 minuts des del Pont).

JA SOM AL PLÀ

EN DIRECCIÓ CABRERA VEIEM EL PEDRAFORCA
Un cop al pla tenim de seguir a la nostra dreta, el sender segueix essent ben clar, seguim així en direcció E-SE fins al final del pla, just a la bora del cingle (55-60 minuts des de el Pont). Ara si que cal gaudir de les maravelloses vistes que tindreu, des de Montserrat fins a la Garrotxa, el Rocacorba com sempre amb les seves antenes, l’Agullola de Fàbregues ben clara, les Guileries, el Montseny, una passada.

EL MONTCAU A PRIMER TERME, LLUNY EL MONTSENY

Afegeix la llegenda

Afegeix la llegenda

AL CENTRE L'AGULLOLA DE FÀBREGUES



Ara la meva idea es tornar pel coll de Saiols, aprofitar per pujar el Puig de la Bastida, baixar cap el coll de Sant Crist i tornar per la Rotllada. Per tan seguireu el cingle en direcció Nord, sempre ran de cinglera, per un sender ben fresat. El camí comença a baixar ben decidit en direcció el coll de Saiols on ens hi plantem en 1:15 – 1:20 h. des de el Pont).

EL COLL DE SAIOLS, A L'ESQUERRA CAP EL PUIG DE LA BASTIDA
Al mateix coll hi ha una porta pel bestiar, abans de passar la porta hi ha el sender a la nostra esquerra que puja al bonic Puig de la Bastida, 5 minuts des de el coll. Les vistes son molt boniques també, sobretot de Cabrera amb la seva osca, després de gaudir-ne baixo altre cop al coll de Saiols i de dret al collet de Sant Crist on hi ha un cobert, el veiem perfectament des de la Bastida (10 minuts des de la Bastida).

EL PUIG DE LA BASTIDA

DES DE LA BASTIDA BONES VISTES DE CABRERA AMB LA SEVA OSCA

ES VEU EL COLLET DE SANT CRIST AMB EL SEU COBERT, CAP ALLÀ ANEM
Un cop al coll de Sant Crist ja trobeu la pista que va cap a Comajoan a la dreta i cap a Falgars a l’esquerra, seguim doncs a la dreta, sempre per la pista ample, apte per 4 x 4. Aqui portem 1:30 – 1:40 h.
Seguim la pista fins que la trobem asfaltada, tot resseguint el cingle d’Aiats pels seus peus, es veu imponent la cinglera, trobem la pista asfaltada més o menys en 2:00 – 2:10 h. de caminada. Ara seguim la pista asfaltada fins que trobem un trencant a la dreta, poc abans de la casa del Colomer, just al collet de Comajoan.(1:35 – 1:45 h.).

SEGUIM PELS PEUS DEL CINGLE

COLLET DE COMAJOAN, ARA A LA DRETA
Seguirem un sender que va seguint el torrent de la Rotllada tot deixant el Montcau a la nostra esquerra, passem per les cases de la Creu, la Cabreta i la gran casa de la Rotllada, on es menjamolt be. Una mica més enllà tanquem la circular al Pont de la Rotllado on hem començat, tot en 2:15 – 2:30 h. de caminada fàcil però esplèndida, si hi aneu ja veureu com em doneu la raó i en quedeu ben enamorats.

SENDER CAP A LA ROTLLADA

SEGUINT LA RIERA