dissabte, de març 13, 2021

MARE DE DÉU DE MONTDOIS - LA MUNTADA - EL QUER - MORRO DEL QUER - CIM DE MONTDOIS - MARE DE DÉU DE MONTDOIS, GUILLERIES PROFUNDES (18 DE 20)

 

Cantoni, 13 de Març de 2021

LA CASA DE LA MUNTADA


Avui hem fet amb el Ramon l’última exploració per les Guilleries profundes, camins quasi perduts per on traginaven amb matxos amunt i avall els habitants d’aquestes contrades.

Ja ens desconfinen una mica més i ara ja podrem voltar per tot Catalunya, aquestes descobertes ens han agradat molt i avui n’hem fet una seguint un track de Wikiloc de un tal Jep Boix, això ens ha facilitat molt la feina.

Hem anat de la Mare de Déu de Montdois – la casa de la Muntada (en runes) – El Quer (en runes) – hem pujat al morro del Quer – Cim de Montdois – Mare de Déu de Montdois

No us explicaré gaires coses de la ruta, si hi voleu anar estareu ben sols i caminareu senderets molt perduts però espectaculars, per tan agafeu el track i seguiu-lo si no podeu sortir de les Guilleries al cap de una setmana.

APROXIMACIÓ:

Aneu fins a Rupit, al final del pàrquing hi ha un carrer a ma dreta que passa la riera per un petit pont, en aquest punt poseu el comptador de km a 0.

Seguiu carrer enllà, anireu en direcció Sant Joan de Fàbregas i el Salt de Sallent, que ja el teniu explicat en aquest blog, a 2,6 km. trencant a la dreta cap a Fàbregas, vosaltres a l’esquerra cap a Mondois i la Riba de Sau, la pista és estreta però emporlanada, es passa be amb un turisme.

5,3 km. trencant cap a Mondois a l’esquerra, deixeu la pista emporlanada a la dreta, ara ja es camí, es passa be amb un turisme.

6,3 km., trencant a la dreta, ignorar-lo vosaltres de dret en pujada.

6,8 km., trencant a la dreta, ignorar-lo, vosaltres a l’esquerra en pujada, hi ha un indicador que diu Mondois. Sou a la casa del Corral.

7,8 km., sou a la casa de Mondois, trencant a l’esquerra cap a la Mare de Déu de Mondois, aquí deixareu el cotxe.

RUTA:

La ruta comença just darrera la Mare de Déu de Montdois, hi ha un sender que marxa pel bosc, força emboscat però també evident, fins a la casa de la Muntada (1:25 – 1:30 h).LA MUNTADA I LES VISTES


Ara baixareu per la Serra dels Morers fins al coll de la Palomera, aquí ja veiem cap al SE el morro del Quer. Al coll, seguint cap al Sud hi ha una mena de cavitat, segons en Boix podria ser una tomba.

LA POSIBLE TOMBA


VEIEM EL MORRO DEL QUER

BOSCOS BRUTS, QUEDEM IGUAL ...


La visitem i tornem al coll, mengem i ara seguirem en direcció el Quer, aquí hi ha un sender més clar, amb la dificultat de passar el torrent de Montdois, fàcil i després dos torrents més força perdedors, serà l’únic lloc on tindreu de buscar bé el camí.

NOMÉS PER COSES AIXÍ JA S'HO VAL


Quan arribem a la casa de Quer (3:30 h. des de el cotxe), molt enrunada, tenim el morro ran mateix de la casa, ens hi enfilem per la banda NE del morro, hi ha una petita grimpada fins a dalt, grans vistes.

EL QUER

EL MORRO DES DE EL QUER

AL MORRO DEL QUER

LA PRESA DE SUSQUEDA


Tornem al Quer i seguim un sender més clar, més fresat, però on no es pot badar mai i ens anem enfilant cap al cim de Montdois, ens hi plantem en 5 hores des de el cotxe.

Després ja trobem una pista que ens porta a la casa nova de Montdois i altre cop al cotxe (5:20 h en total)

Les Guilleries son tot una experiència, son immenses, emboscades i perdedores, un racó fantàstic de pau i tranquil·litat, però per fer aquestes voltes s’ha de ser força experimentat.

I com sempre us dic, camineu amb calma, sigueu prudents, que no es noti per on heu passat i si camineu sovint federeu-vos.

 

ENLLAÇ AL TRACK DE WIKILOC

Cap comentari:

Publica un comentari