dissabte, 10 d’abril de 2021

EL PUIG DEL BAC (1.160 m.) 20 DE 20 I FINAL

 

Cantoni, 10 d’Abril de 2021

LA RASA DEL PUIG DEL BAC

Ja ens han tornat a confinar comarcalment, volíem acabar el 20/20 als Pirineus, però hem decidit liquidar-ho amb una petita sortida a prop de casa meva, pujarem el Puig del Bac (1.160 m.), una caminada apte per tothom.

Anirem fins el coll del Bac per la C-153, passat Cantonigròs a 2,5 km. direcció Olot. Just al coll hi ha lloc per deixar el cotxe al trencant que ens portaria cap a la casa del Colomer i la de Comajoan.

Passem la carretera i agafem la pista que va voltant el turó del Bac, anirem direcció SO, anirem girant cap el Sud  fins el coll de Sesviles (15-20 minuts), allà agafarem un sender en direcció Nord, on hi ha un petit cobert que deixarem a la nostra dreta. El paisatge esplèndid, tots els prats del Pla de Sesviles de un verd ben viu.

EL CAMÍ A SEGUIR

AL COLL DE SESVILES, ARA A L'ESQUERRA

ARA ANEM DIRECCIÓ NORD, EL COBERT A LA DRETA DEL RAMON


Tenim just al davant el Puig del Bac, el pujarem per l’extrem Oest, si busqueu be trobareu un sender que puja ben decidit cap el cim, anirem en direcció NE.

EL PLA DE SESVILES

AQUI S'AGAFA EL SENDER DE PIJAR AL PUIG DEL BAC


Som al cim en 30-35 minuts des de el cotxe, gaudim del bosc de Faig que hi ha. Decidim baixar per l’extrem Nord en direcció la casa Nova del Bac, just al començar a baixar trobem una rasa molt bonica, ens hi fiquem per gaudir-ne, sortim per l’altre extrem i baixem ben decidits cap a la casa Nova, el sender no esta pas marcat però es prou evident com per baixar prou còmodament.SOM AL PUIG DEL BAC

LA RASASom altre cop al cotxe en poc menys de una horeta de bonica caminada per la meva terra, no he fet ni el track, si hi voleu anar haureu d’utilitzar la vostra “sapiència muntanyera”. Amb aquesta petita caminada donem per acabats els 20/20 esperant poder fer Pirineus o Alps ben aviat.

EL CAMP GRAN, PROPIETAT DE UNS BONS AMICS

  

I com sempre us dic, camineu amb calma, sigueu prudents, que no es noti per on heu passat i si camineu sovint federeu-vos.