diumenge, 30 de maig del 2021

PUIG CORNEDOR (1.220 m.)

 

Cantoni, 30 de Maig de 2021

Bonics senders del Lluçanès

Avui hem sortit a caminar el Ramon, la Carme, la Quima  i jo mateix, en Ramon ha triat el Lluçanès, concretament el Puig Cornador de 1.222 m., prop d’Alpens.

APROXIMACIÓ:

Cal anar fins Alpens, a l’entrada del poble hi ha un bon aparcament per deixar el cotxe. Alpens es un poble molt ben cuidat, es el poble de la forja, cada dos anys organitzen una trobada dels millors forjadors del mon. El resultat es que s’instal·la al poble una escultura de referència cada vegada. Alpens està doncs ple de forja arreu on mireu, una passada. Després de la caminada nosaltres hem dinat a la Fonda (tel. 938 57 80 37), prou be.

RUTA:

Nosaltres hem passat pel poble, aprofitant per veure diferents escultures, bancs, reixes, baranes, etc. de forja, a quina més bonica, hem seguit carrer el Ramal, passem pel davant de la Fonda, després carrer de la placeta, plaça major, carrer de Ripoll i carrer de dalt, seguim a l’esquerra fins al final del carrer, allà hi ha un petit sender a la dreta que ens portarà al carrer Rocamonada, just on hi ha una escultura dedicada a una cursa. 15 minuts des de el cotxe.








Ara prenem la carretera BP-4654, la prenem a l’esquerra i seguim uns 200 m., trobarem un sender que marxa a la dreta de la carretera marcat amb vermell i blanc, seguirem el GR-1, el gran recorregut transversal, que va d’Empuries a Finisterre. 20 minuts des de el cotxe.

Punt on prenem el GR-1


veiem el Cogulló d'Estela, el Roc d'Oró i la Torra dels Enginyers

Ara seguim un bonic sender en direcció la casa de Torrat, 10 minuts des de la carretera, veiem el Cogulló d'Estela, el Roc d'Oró i la Torre dels enginyers cap el Berguedà, ja explicats en aquest blog. Aquí prenem una pista apte per vehicles i en poc més de cinc minuts trobem a la dreta del camí la bonica roca de Pena, ben altiva allà plantada.



Roca de Pena

Seguim camí amunt, bàsicament en direcció Nord, anem seguint sempre el GR-1, fins que trobem a la dreta del camí la Font de Matamosses, no se si matava a alguna mossa, però l’aigua es prou bona, 10 minuts des de la Roca de Pena, ara portem uns 40 minuts des de el cotxe, estem caminant amb calma, sense esforçar-nos-hi massa, avui tenim ganes de gaudir de l’entorn sense presses.


Ara a l'esquerra

Seguim la pista i en menys de 10 minuts trobem un sender a l’esquerra, ara deixem la pista i pujarem per un bonis senderet, ben indicat i molt fressat, aquí les erugues del boix han fet feina, estan molt malmesos.

Avui molt ben acompanyats

Aquesta eruga ha fet molt mal al boix

Així els ha deixat !!


Sortim al coll Tallat, als peus del Puig Cornador, que ens queda a l’esquerra, en direcció Oest, aquí deixem el GR-1. Hem pujat pel bonic sender durant 35 minuts. Portem  1:25 h.

Coll Tallat


Per aqui seguirem ara


Just passat el coll, on hi ha un altre pista, hi ha un sender que surt a l’esquerra de la pista, ara puja ben decidit en direcció  bàsicament Oest, ens plantem al cim en 10 minuts des de el coll, per tan 1:35 h. des de el cotxe. Un desnivell de 360 m. aproximadament.






Mengem i bevem, gaudim de les boniques vistes i ara tornarem per l’altre banda del cim, en direcció Oest surt un sender ben fresat, primer pla i avall, passem el coll de les bruixes, i després trobem un encreuament de senders, a la dreta cap a les Lloses, de dret cap el Puigdon, a l’esquerra es la nostra opció, 15 minuts des de el cim.

Ara baixarem per aquest sender.



Ara girem 180º, en direcció Est i de seguida ens anirem dirigint al Sud, el sender es molt bonic, va baixant decidit cap a la casa de Torrat, aquí tanquem la circular en poc més de tres hores des de el cotxe, parades incloses.

Ara seguim el mateix camí, desviant-nos una mica per anar a visitar la capella de Sant Antoni tot passant per la casa de Montjuïc, i d’aquesta manera anem a parar prop del carrer de Dalt, plaça Major i la Fonda. Total 3:35 h. parades incloses, una gran passejada pel Lluçanès en estat pur. Aneu-hi que us agradarà segur.

I com sempre us dic, camineu amb calma, sigueu prudents, que no es noti per on heu passat i si camineu sovint federeu-vos.


TRACK A L'STRAVA