dissabte, 26 de juny del 2021

EL TOSSAL DE LA MOLA (1.377 m.), TERRITORI DE LA ISABEL

Cantoni, 26 de Juny de 2021

Tossal de la Mola (1.377 m.)


Aprofitant el pont de Sant Joan hem fet una sortida en moto, una de les nostres grans aficions, ja us ho he explicat altres vegades, hem anat a la Vall d’Aran tot passant ports de muntanya, la intenció era anar a caminar amb la Carme, el Ramon i la Isabel, avui pel seu territori de Pont de Suert.

Al port del Cantó


Un cop dormits a Vielha hem sortit aviat per ser a Pont de Suert i poder fer una caminadeta guiats per la Isabel, ens ha portat al Tossal de la Mola (1.377 m.) amb la seva ermita.

Una caminada curta i molt fàcil, però amb una vista extraordinària a 360º, tot un espectacle !!.

APROXIMACIÓ:

Des de Pont de Suert cal seguir la N-230 direcció Lleida, just passat el  pont a la sortida del poble hi ha un trencant a ma dreta que porta cap a la piscina i l’institut, seguint la carretereta, molt estreta, anireu al poblet de Buira en més o menys 5 km., allà deixeu el cotxe.

RUTA:

Seguim la pista que va en direcció NE passant pel costat de l’església i no ens podem pas perdre, en una mica més de 2 km i 150 m. de desnivell serem al cim de la Mola amb la seva ermita, les vistes espectaculars a 360º, tot el Pirineu més alt davant nostre, des de la Punta Alta a l’est, fins el Turbón a l’Oest, una meravella.








Guiats i assessorats per la Isabel ha estat un autèntic plaer, hem mandrejat una bona estona al cim ple de flors i olors.



La tornada pel mateix camí fent alguna drecera, i cap a dinar a casa la Isabel, moltes gràcies.


 

I com sempre us dic, camineu amb calma, sigueu prudents, que no es noti per on heu passat i si camineu sovint federeu-vos.


Track al Wikilok

2 comentaris:

Josep Mª Ordeig Mata ha dit...

Molt bonic !!

Isabel R. ha dit...

Moltes gràcies!