divendres, 23 de desembre del 2022

CONGOST DE MU, UNA JOIA

 

Cantoni, 23 de Desembre de 2022



S’està acabant l’any 2022 i aprofito per fer les últimes caminades de l’any, avui amb la Quima hem anat a fer l’encantador Congost de Mu, una ruta fàcil i molt bonica. Hem fet anada i tornada pel mateix camí, tot i que hi ha una circular de la que ja us parlaré un altre dia. Nosaltres ho hem fet desde Alós de Balaguer, aigües avall i després, de tornada, aigües amunt.

APROXIMACIÓ

Cal anar fins el poble de  Alós de Balaguer, just passat el pont que hi ha a l’entrada del poble hi ha un bon lloc per deixar el cotxe, prop de una gran font. Hi  ha un indicador ben clar, Congost de Mu.

RUTA

Aquesta ruta no te pèrdua possible, agafeu el marge dret del riu Segre, deixant-lo sempre a la vostra esquerra, primer el camí es ample, de bon caminar, avui hi ha molta boira, però no fa pas molt de fred.


El camí de sortida


Més o menys en 15 minuts trobareu una zona de Picnic i una font, vosaltres enllà per la pista, no l’heu de deixar mai.

La zona de Picnic de la Font de l'Espadella



En 45 minuts desde el cotxe s’acaba la pista ample i comença el sender (3,2 km desde Alós), en aquest punt hi ha un indicador, ara fins al aiguabarreig ens queden 3,4 km. A 200 metres de l’indicador comença el primer tram de passeres. L’entorn és espectacular i avui en mig la boira encara més.

Comença el sender


I de seguida les passeres




Passem el primer tram de passeres, més o menys als 55 minuts i després de una passera en baixada trobareu a ma dreta una cadena per ajudar-vos a passar un tram una mica més aeri, tot i que penso que no caldria.


El pas amb cadena

Vistes espectaculars

El sender va guanyant alçada i el paisatge es cada vegada més bonic, no hi ha pèrdua, el sender està molt fresat doncs els caps de setmana aquesta ruta està molt plena de gent, avui, entre setmana, només hem trobat 4 persones en tota la ruta, anada i tornada.



A 1:23 h. arribem al punt més alt de la ruta (4,9 km.), ara anem baixant suaument fins a un encreuament de senders, 1:46 h i 5,6 km., un sender en pujada, ignoreu-lo, l’altre a l’esquerra baixant decidit cap a la llera del Segre, es el que seguirem.



Encara tenim el riu avall, es veu el pont penjant que passarem


Ara ja baixem cap a la llera del Segre


Arribem ran de riu i passem un pont penjant, 1:58 h. i 6,2 km., ara anirem per el marge esquerra del riu, deixant-lo sempre a la nostra dreta.

Ara ja som ran de Segre





Ignorem un sender que marxa a l’esquerra en pujada, nosaltres de dret seguint el Segre, ara trobem l’última passera, llarga i divertida de passar, veiem la resclosa per fer electricitat i al marge dret si us hi fixeu veureu una mena de canal que baixa fent ziga-zagues, es perquè els peixos puguin passar la resclosa.

Ignorem el de l'esquerra, nosaltres a la dreta

dAquí comença l'última passera





Un cop s’acaba la passera i uns metres més avall veureu com la Noguera desemboca al Segre, al anomenat aiguabarreig. Al fons la presa del pantà de Camarassa, 2:10 h., parades incloses i 6,6 km. Aquí girem i retornem pel mateix camí. Una passada, aneu-hi que us agradarà.

Us hi posso quatre fotos de la tornada, ja que el dia s'ha aixecat i hem vist més paisatge.





I com sempre us dic, camineu amb calma, sigueu prudents, que no es noti per on heu passat i si camineu sovint federeu-vos.


FITXA TÈCNICA

DISTÀNCIA:                             13,20 KM.

DESNIVELL POSITIU:                              632 M.

ALTITUD MÀXIMA:                                403 M.

ALTITUD MÍNIMA:                          310 M.

DIFICULTAT:                                      FÀCIL

CIRCULAR:                               NO

TEMPS:                                      4:00 HORES.

 

TRACK A WIKILOC