29 de gen. 2012

CAMPBEIL (3.171 m.) i ESTARAGNE (3.005 m.)

29 de Gener de 2012

Avui us explicaré una bonica circular, pujant dos pics de més de 3000 metres que vàrem fer amb el Ramon el 8 de Setembre de 2007, amb dues coincidències molt especials, pocs dies abans havia mort el gran Lucciano Pavarotti, a mi m'agrada molt la música tot i que sóc un cantant patètic, tot i així al cim li vaig destrossar "Una furtiva lácrima" amb el pobre Ramon mirant-me i trencant-se el pit de riure. Per altre banda a les 4 de la matinada vaig rebre la noticia de que un meu cosi molt estimat entrava a quiròfan per ser transplantat del fetge, fins el dia següent molt tard no vaig saber com havia anat, per sort va anar molt bé i avui en dia és un home nou, per tan els cims els vàrem dedicar de comú acord al gran Lucciano i al Jordi amb fetge nou.
En fi, el cas és que amb la Marco polo del Ramon i passant pel tunel de Bielsa ens vàrem plantar al llac de Cap Long per passar-hi la nit, vàrem arrivar tard, després de sopar a cala Maria com altres vegades que hi passem, bé com sempre.
Aquesta zona pertany al massís de tres mils de Neuville, tal i com us vaig explicar en un altre escrit d'aquest bloc, de titol els 3000's del Pirineu.

Massís del Cambeil
 Com sempre sortim a punta de dia, a les 7 ja estem caminant, s'ha de passar tot el llac i després seguir el riuet que l'alimenta, sempre deixant-lo a la nostra dreta, poc a poc es va fent de dia i surt el sol, donant un color molt especial a les muntanyes que ens envolten.

Surt el Sol
Seguim el riu que alimenta el llac
Això és cap a la Banda del Neuville
La nostra intenció és anar cap el coll de Cap Long i un cop allà anant cap a l'esquerra, seguin l'aresta ens dirigirem de dret al Campbeil, ens fa un dia preciós, sense cap núbol i pujem callats, gaudint de la muntanya, tots dos coneixem aquesta zona i les que ens envolten i tenim moltes ganes de veure la vista espectacular que hi ha desde el coll i el cim, ho veurem tot i amb l'atmósfera tan neta que hi ha esperem un espectacle.
Abans del coll passem una mena d'aiguamolls que rodajem deixant-los a la nostra dreta, al final en dues hores i vint minuts sóm al coll de Cap Long i la vista es esplèndida, maravellosa, ens quedem encantats i anem anomenan tots els pics que veiem, la major part d'ells ja els hem pujat i molts d'ells els hem pujat junts, el més antic de tots, que és el Montperdut el vàrem pujar junts l'any 1978, i no va pas ser el primer que pujavem junts, de sobte ens adonem que fa més de 30 anys que caminem junts, tot un honor !!

Ens apropem al coll i les vistes prometen !! El Vignemale
  Som al coll vistes magnífiques !!

Cami cap el Cambeil desde el Coll
Ara girem a l'esquerra i ens dirigim cap el cim del Campbeil, desde el coll s'albira el cim, no sembla que hi hagi massa estona, el camí es clar i fem via cap el cim, allà acabarem de disfrutar de la vista. En 30 - 35 minuts ens plantem al cim i realment és un mirador extraordinari.

Cim del Campbeil, 3.171 m.
Vistes, la Munia
La vista d'esquerra a dreta
Seguint més a la dreta
El Vignemale
 Desde el mateix cim veiem l'Estaragne més avall i cap all'a ens dirigim, fins ara cap dificultat, una caminada per fer molt espectacular i sense complicacions técniques, només cal resistència i bon estat fisic.

Ara veiem l'Estaragne amb el seu coll
Per l'altre costat el Midi de Bigorre amb les seves antenes

I al cantó contrari del coll de cap long, la llarga cresta del Neuville
Ara tirem avall cap el coll d'Estaragne, hi ha una part de roca on s'ha de parar compte, però te poca dificultat, ens plantem al cim de l'Estaragne en poc més de una horeta, veiem la vall d'Estaragne per la que volem baixar i que ens deixarà a un parell de kilòmetres de on tenim la marco polo.

Prop del coll d'Estaragne, darrera el camí que hem fet
Cim de l'Estaragne, 3.005 m.
Tornem a veure l'estany de Cap Llong
Fins el cim de l'Estaragne, parades incloses hem trigat 4 hores mes o menys, ara baixarem per la vall d'Estaragne fins la carretera que puja cap el llac de cap Llong, es una preciosa vall, força llarga però molt bonica de caminar, en total haurem trigat 6 hores llargues, però ens ho hem passat molt bé, Gazpatxo, café i cap a casa !!. Aneu-hi val molt i molt la pena ......... !!!

Fent el cafetó