dilluns, 19 d’agost del 2013

PUNTAL DELS ESCOMBRONS (500 m.)


19 d’Agost de 2013

El Puntal dels Escombrons es el punt més alt de la comarca del Segrià, el 21 de Novembre de 2009 vaig anar-hi en el periple de fer els 41 cims comarcals de Catalunya, aquest seria el número 34, anava llençat a fer-los tots !!.

La veritat és que te molt poc interès, tret de la vista que hi ha sobre el pantans de Riba-roja i de Flix. Per anar-hi seguirem una pista per on es pot circular amb cotxe tranquil·lament, per tan podem fer la caminada més o menys llarga depenent del temps o de les ganes.

Anirem fins al poble d’Almatret per la LV-7046 que ve de Maials, podem deixar el cotxe al carrer de Sant Joan, on comença la pista per on anirem, passem pel CAP i per un indicador de “bascula”, seguint la pista trobarem una creu de terme força bonica, allà seguim la pista que diu “Miradors”. Aproximadament en cinc minuts deixem un gran dipòsit d’aigua a l’esquerra, nosaltres seguim caminant per la pista, sense deixar-la mai.

En 30 minuts trobem un indicador que diu “mirador de Riba-roja”, desde el mirador veiem per primer cop els pantans de Riba-roja i de Flix, amb la central nuclear d’Ascó. Seguim la pista i trobem un nou indicador que diu “mirador de la presa”, seguim aquesta pista en direcció SE, en poc menys de una hora desde el cotxe arribem al Puntal dels Escombrons, un vèrtex geodèsic de 4 o 5 metres d’alt al costat de la pista. Cap més interès que no sigui el plaer de caminar.

El Puntal dels Escombrons (500 m.)
La vista dels pantans !!
Caminar pel plaer de caminar ....
La tornada pel mateix camí, en prop de una horeta més ja sereu al cotxe, un més al sac, en queden set, això es va acabant !!

El mapa cada vegada més blanc !!