divendres, 12 d’abril del 2024

EMPERADORA (1.962 m) - ERMITA DE SANT JOAN DE CORNUDELL

 

Cantoni,  11 d’Abril de 2024



Seguim amb les caminades dels dijous, avui el Ramon m’ha proposat una caminada per Castellar de n’Nug, no m’ha donat detalls i ha resultat una caminada, mig inventada, fantàstica.

APROXIMACIÓ

Anem fins a Castellar de n’Hug, just després del poble, trobareu un trencant a ma esquerra on hi ha el Parquing, seguiu carrtera enllà i trobareu un trencant a ma dreta que porta a l’ermita de Sant Joan de Cornudell, per aquí tornarem, una mica més amunt hi ha un bon lloc per deixar el cotxe.

RUTA

Seguim carretera amunt, ara ja a peu, fins un dipòsit de Sal, just allà surt la pista que prendrem (500 m. de asfalt), a ma dreta, no te pèrdua, pista amunt, veureu l’ermita de Sant Joan, a la dreta avall, passareu pel costat de una granja immensa i vosaltres pista enllà, pareu atenció amb les marmotes, n’hem vist moltes, hi ha una zona on la pista fa moltes marrades, nosaltres hem fet drecera seguint una mànega, fa més pujada però és més curt.

Dipòsit de sal, inici de la ruta

Sant Joan de Cornudell


A 3,5 km del dipòsit de sal som al fons de una vall amb l’Emperadora a la nostra esquerra, ben altiva, sortim de la pista i anem fins el coll del Remoló, quines vistes més fantàstiques.

Vistes to pujant


Tenim l’Emperadora davant nostre i evidentment la pujem, més o menys seguint una tanca del bestiar i a dalt l’espectacle és fantàstic, en Ramon s’agenolla i tot, ja ho veureu en la petita filmació que us poso tot seguit.




Gaudim de les vistes, bevem i mengem i seguim cap el coll de la Bona als nostres peus, d’allà seguim  cap a les fontetes de Meians, rodejant l’emperadora , primer en direcció Sud, girant cap a SO i al final Oest cap el coll de Meians i la casa de Meians.

Prop de la casa de Meians i el seu coll

Un cop al coll de Meians trobem indicadors i empalmem amb el GR-3, ara només cal seguir-lo  passant per Can Torre, al nostre track hi ha un altre drecera, però no cal, seguiu el GR, i de dret a la preciosa l’ermita de sant Joan de Cornudell, la visitem i cap el cotxe.





Quina meravella de volta, sense dificultats però un gaudi per la vista i l’esperit, un 10 pel Ramon, aneu-hi que gaudireu molt !!!.  

I com sempre us dic, camineu amb calma, sigueu prudents, que no es noti per on heu passat i si camineu sovint federeu-vos.


FITXA TÈCNICA

DISTÀNCIA:                        11,05 KM.

DESNIVELL POSITIU:               590 M.

DIFICULTAT:                       FÀCIL

CIRCULAR:                         SI

TEMPS:                             3:30 – 4:30 HORES. (parades incloses)

 

Track al Wiquiloc