divendres, 26 d’abril del 2024

PANTÀ DE VILATORTELLA SANT BARTOMEU DEL GRAU - PANTÀ DE VILATORTELLA

 

Cantoni,  25 d’Abril de 2024

A plena riera de Llobateres


Avui he anat a cegues, ha triat en Ramon, però també anava a cegues, ha inventat una circular que ens ha sorprès als dos, al final hem caminat l’última hora en silenci, com ens agrada fer sovint, gaudint de uns paratges inesperadament feréstecs i  bonics, 4:30 hores de solitud i pau. Tot això al costat mateix de Vic, una meravella amagadeta.

APROXIMACIÓ

Anem des de Vic per la carretera vella d’Olost (C-154) just fins abans del Pont gran on hi ha el trencant de Vilatortella, allà hi ha un bon lloc per deixar el cotxe. Hem passat el km 7 i estem a punt d’arrivar al km 8, de fet el passarem ja caminant..

RUTA

Seguim carretera amunt, ara ja a peu, passem el km 8 i una mica més amunt hi ha un trencant a ma dreta i en baixada que ens porta al petit envasament de Vilatortella.

Cap aquí anem ...

Per aquí tornarem.


Hi ha uns indicadors, seguim a la dreta, per l’esquerra és per on tornarem., seguireu les marques grogues de  PR C 223, no les perdeu mai, passareu per la casa en runes de la Solana (30 minuts des del cotxe), La Vall (40 minuts des del cotxe), prop del Forat encantat hem deixat el PR, ja que va a sortir prop de l’antiga gasolinera i s’ha de fer un tros de carrtera i nosaltres hem fet drecera cap a la casa de Rocanegra, molt arreglada i bonica (1:15 h. des del cotxe ), allà ja veiem Sant Bartomeu, a la plaça del Dr. Griera hi ha una font i el forn del poble, allà, ben asseguts en un banc hem esmorzat.

Pantà de Vilatortella

La Solana

La Vall

Rocanegra

Bones 

Ara seguim carretera avall en direcció l’església, una mica més avall de l’església trobareu uns indicadors que ens envien cap el Grèvol, altre cop marques grogues i blanques.

Més avall de l'església

Seguirem cap aquí

Hem pujat seguint la Riera de Sant Bartomeu i ara baixarem seguint la riera de Llobateres, el sender és preciós, passem per sota la Codina, pel costat mateix del Molí de la Codina (2:30 h. des del cotxe).

El molí de la Codina

Fem unes quantes marrades pel bosc per veure la Balma i el Salt del Molí de la Codina  (3:15 h. des del cotxe).Les Balmes i el Salt del Molí de la Codina


I llavors anem seguint un sender preciós i feréstec prop de la riera de Llobateres, ara per la dreta, ara per l’esquerra, solitari i poc fresat, però amb les marques grogues i blanques del PR que no ens donen cap feina per seguir-les, caminem en silenci, guardant una distancia entre els dos, ens agradar molt fer això, ens genera molta pau, a vegades les coses son tan boniques que xerrar ho espatlla tot.


Sender preciós seguint la Riera de Llobateres

Així ens plantem altre cop al pantà de Vilatortella arribant per l’altre banda del pantà, una passada, total 4:30 h. de pau. 

Quina meravella de volta, sense dificultats però un gaudi per l’esperit, altre vegada un 10 pel Ramon, aneu-hi que gaudireu molt !!!. 

I com sempre us dic, camineu amb calma, sigueu prudents, que no es noti per on heu passat i si camineu sovint federeu-vos.


FITXA TÈCNICA

DISTÀNCIA:                           15,30 KM.

DESNIVELL POSITIU:                  378 M.

DIFICULTAT:                          FÀCIL

CIRCULAR:                            SI

TEMPS:                                 4:30 – 5:30 HORES. (parades incloses)

 

Track al Wiquiloc