divendres, 12 d’abril del 2024

MONTIGALÀ I MIRADOR DE LES BRUIXES A LES GAVARRES

 

Cantoni,  7 d’Abril de 2024


Mirador de les Bruixes


Feia molts dies que no caminàvem junts en Ramon i la Carme, la Quima i jo. Avui hem anat a fer una caminada curteta però molt bonica per les Gavarres.

APROXIMACIÓ

Anirem fins a Quart , agafarem la GIV-6641 direcció Castellar i Sant Mateu, nosaltres hem deixat el cotxe en un punt o es pot començar la ruta, al Ramon li agrada fer dreceres, però una mica més endavant hi ha el trencant on podeu deixar el cotxe. Si seguiu el nostre track, veureu clarament on hem deixat el cotxe.

RUTA

Sortireu en direcció NE, voltareu el Montigalà petit, deixant-lo a la vostra dreta i anireu seguint un bonic sender fins al cim del Montigalà (457 m.), hi ha 1,3 km des de el cotxe i 129 m D+, molt bonic, la vista des de dalt és molt bonica, els Angels cap el Nord, el Baix Emporda cap a l’Est, amb Madremanya i Sant Sadurní de l’Heure als vostres peus, en dies clars la Mediterrània al fons ....



Montigalà


Nosaltres hem anat cap el Mirador de les Bruixes, es veu a baix en direcció pràcticament Nord, es un punt preciós, just abans del mirador es puja per unes roques ben boniques, sense cap dificultat, gaudim de les vistes des del Mirador de les Bruixes i decidim tornar per una pista que veiem als nostres peus.



Al Mirador de les Bruixes, al fons es veu Montigalà


Reculem fins les roques que us deia i just als peus de les roques baixem cap a la pista pel bosc, inventant-nos una mica la baixada, baixem en direcció SE, quan trobem la pista només ens cal seguir-la cap a la nostra dreta fins el coll del Portell, ara trobem la GIV-6641, la seguim cap a la dreta fins el cotxe, 1,4 km.

En fi, caminada tranquil·la, sense dificultats i molt molt bonica, aneu-hi que us agradarà, a qualsevol època de l’any.

I com sempre us dic, camineu amb calma, sigueu prudents, que no es noti per on heu passat i si camineu sovint federeu-vos.


FITXA TÈCNICA

DISTÀNCIA:                           5,29 KM.

DESNIVELL POSITIU:                 199 M.

DIFICULTAT:                         FÀCIL

CIRCULAR:                            SI

TEMPS:                                2:00 – 2:30 HORES. (parades incloses)

 

Track al Wiquiloc