diumenge, 15 de juliol del 2012

EL TOUR DE FRANCE

15 de Juliol de 2012



Els francesos tenen coses que els fan grans, a banda de un país preciós, amb totes les coses fantàstiques que els hi dona la terra, tenen la sabiduría de publicitar-ho amb tota l'energia que els hi dona la seva inmensa autoestima, això els hi dona la "grandeur française", en tot el que fan, diuen o mengen.

Caminant cap el Tour !!
S'ha d'admetre que el Tour es la carrera ciclista per etapes més gran del mon, sens dubte, però no pas perquè només es pugui fer a França, si no perquè s'ho creuen i això ho val tot. La primera vegada que vaig veure el tour en directe va ser l'any 1974, concretament el 14 de Juliol, va guanyar l'etapa l'Eddy Merckx que al capdevall va guanyar el Tour. Jo era molt jovenet, 17 anys, i vaig quedar impresionat d'aquell muntatge impresionant. El dia 15 de Juliol, tal dia com avui però fa una pila d'anys vàrem marxar molt d'hora dels Banys de Sant Vicenç per anar a veurel's al Port de la Bonaigua, els ciclistes pujaven abans el Port del Cantó, per aquell temps hi havía un bon troç sense asfaltar, suposo que els francesos van flipar de passar per una carretera sense asfaltar, però per dalt de la bonaigua va passar primer en Perurena, que era de l'equip Bic.  Després d'aquesta primera vegada l'he vist dos o tres vegades més i l'espectàcle ha anat "in crescendo" cada vegada que l'he vist.

 Total que avui hem tornat a veure el Tour, aquesta vegada a Tarascón, prop de Foix, tot i anar amb moto, la carretera tallada, caminada de 2 km, però l'espectacle es manté i la seguretat, pel que correspon als francesos, de que és la millor cursa del món, més forta que mai. Dues hores abans de passar els ciclistes l'ambient era increible, plè de gent a peu de carretera instal·lats amb les seves caravanes, taules i cadires, banderes, gent de totes les edats esperant per veure uns segons el seu Tour, orgullossos de la seva cursa.

Ambient dues hores abans de passar els ciclistes
Uns segons de Tour !!
Els francesos tenen coses bones i d'altres no tan, però tots tenim les nostres coses bones i d'altres no tan bones, els catalans potser hauríem de tenir una mica més d'autoestima, tot i que les noves generacions són més fortes en aquest aspecta, però tenim coses fantàstiques com aquest video que us penjo, jo el vaig trobar fantàstic per definir-nos com a poble, com a Nació !!

 


Units sóm capaços de tot, però ens ho tenim de creure, com els francesos !!