dilluns, 28 de desembre del 2020

PUIG DE LA FORÇA

 Cantoni, 26 de Desembre de 2020

 

EL PUIG DE LA FORÇA DES DE EL MORRO DE L'ABELLA

I EL MORRO DES DE EL PUIG DE LA FORÇA

Avui una de curteta, però molt bonica, anirem al Puig de la Força o Castell de la Força, prop de Tavertet, una caminadeta no apte per gent amb vertigen, però encantadora per qui no en te.

Anirem fins a Tavertet, passarem tot el poble en direcció al pla del castell, podeu deixar el cotxe on vulgueu, prop del poble o passada la casa del Castell, depèn de les ganes que tingueu de caminar, després de la casa del Castell hi ha un mirador espectacular sobre el pantà de Sau, seguint cingleres enllà trobareu un indicador a la vostra esquerra que indica Puig de la Força (Per caminadors experimentats), el sender baixa decidit cingleres avall.


L'AIDA US INDICA EL SENDER

No perdeu el sender, força fresat, baixareu uns graons força drets decantant-vos tot seguit a la vostra dreta per passar les balmes del castell, on abans tancaven bestiar.

LES PRIMERES ESCALES

LA BALMA DEL CASTELL

La vista sempre espectacular, al final de les balmes el sender segueix, potser es el tros més compromès, no val a badar sobretot si ha plogut, amb neu o gel no us ho aconsello, al final trobareu unes altres escales que baixen fins al collet del Puig, allà el camí puja amunt cap el pla de la Força, des de aquest punt veureu el famós MORRO DE L'ABELLA, passant per restes de construccions de l’antic castell, un cop al pla només teniu de seguir fins al final on hi ha un mirador on us caurà la baba, hi ha una vista espectacular. Des de l’indicador 15-20 minuts.





ACOMPANYATS DE VOLTORS


Tornada pel mateix camí, arreu on camino gaudeixo de la meva terra. L’Aida i en Nil ben contents de conèixer racons tan i tan bonics.

Com sempre, sigueu prudents, caminant en calma i gaudint del que veieu, que no es noti per on heu passat i si camineu sovint, federeu-vos.