divendres, 13 de setembre del 2024

COLL DE CONDREU - ROQUES ENCANTADES - LA SALUT - SANT FELIU DE PALLAROLS - VOLCÀ DE SANT MARC - COLL DE CONDREU

 

Cantoni,  13 de Setembre de 2024

Vistes des de la Salut


En tenia moltes ganes, volia encadenar zones que conec bé amb d’altres que no coneixia gens, tot per poder muntar una circular que al final ha sortit esplèndida, prop de 4 hores de fagedes espectaculars, ermites i volcans, no es pot demanar més.

APROXIMACIÓ

Anem fins el coll de Condreu per la C-153 tan si veniu d’Osona com si veniu de la Garrotxa, just al coll hi ha el Restaurant de Condreu, allà podeu deixar el cotxe.

RUTA

La ruta comença just aquí, passeu la carretera deixant el Restaurant a la vostra esquena i preneu el sender indicat com a Roques encantades.


Boscos de faig


En poc més de 30 minuts trobareu a la vostra dreta el trencant que us portarà en pocs minuts a les precioses Roques encantades, sigueu respectuosos però volteu pel mig de les roques, espectaculars, val la pena gaudir-ne en silenci i calma. Quan n’hàgiu gaudit reculeu fins el trencant que hem agafat abans.



Roques Encantades


Ara el seguiu a la dreta, el pròxim destí es el Santuari de la Salut, hem anat caminant per unes fagedes espectaculars, a finals d’Octubre o principi de Novembre és quan el bosc està ben vermell, molt espectacular, tot i que es bonic tot l’any.


La Salut


Sant Feliu de Pallerols


En més o menys 1 hora des de el cotxe us plantareu a la Salut, depèn evidentment del temps que hàgiu passat pel mig de les Roques encantades, jo no hi he estat gaire estona ja que les conec molt bé ja que les tinc prop de casa.

La Salut sempre espectacular amb les seves grans vistes sobre bona part del territori, allà podeu omplir d’aigua o prendre alguna cosa al restaurant.

Seguiu per la carretera que us portaria a Condreu, però de seguida trobareu el sender que ens porta cap a Sant Feliu de Pallerols, ara ens toca baixar i baixar, en 30 minuts trobareu la font del Vern i passeu la C-153.

Just passada la font del vern passeu la C-153


Seguim baixant i en 30 minuts més som a Sant Feliu de Pallerols, ara seguirem a la nostra dreta per anar cap el Volca de Sant Marc. Portem des de el cotxe, parades incloses aproximadament dues hores.

La Salut des de Sant Feliu


Ara pugem en direcció el Volcà de Sant Marc pel mig de Faigs i sobre greda volcànica, ens  hi plantem en 30 minuts més.


Arrivant al Volcà de Sant Marc



Seguim en direcció Sud i en pujada sostinguda, passem pels restes de la casa del Grèvol (30 minuts des de el volcà).

El Grèvol



Seguim amunt fins l’ermita de Sant Pere Sacosta, en ruïnes, 30 minuts més des de el Grèvol, ara portem 3:15 hores des de Condreu.


Sant Pere Sacost


Seguim amunt, aquí hi ha una zona una mica perdedora, per tan seguiu el meu track, seguint la línia que porta corrent a Condreu ens plantem al Coll de Condreu en 30 minuts més, total 3:45 – 4:15 h.

Realment ha sortit una circular esplèndida, per boscos increïbles i amb miradors extraordinaris, aneu-hi que us agradarà segur.  

I com sempre us dic, camineu amb calma, sigueu prudents, que no es noti per on heu passat i si camineu sovint federeu-vos.


FITXA TÈCNICA

DISTÀNCIA:                           12,47 KM.

DESNIVELL POSITIU:              686 M.

DIFICULTAT:                         FÀCIL

CIRCULAR:                           SI

TEMPS:                               3:45 – 4:30 HORES. (parades incloses)

 

Track al Wiquiloc