dissabte, 15 de febrer del 2020

MONTSACOPA



Cantoni, 15 de Febrer de 2020

NOSALTRES, EL CRÀTER I SANT FRANCESC AL FONS, L'EDIFI NO PAS EL SANT ...
Avui una per fer amb nens petits i avis, pujarem al volcà de Montsacopa a Olot, més que una excursió de veritat es una passejadeta amb romanents culturals doncs és ideal per combinar-la amb la visita al Museu dels Volcans al mateix centre d’Olot.

Deixarem el cotxe on pugueu d’Olot, nosaltres l’hem deixat prop de la plaça Clarà, ara per on vulgueu aneu cap a la Plaça de Braus, es la més antiga de Catalunya, fou construïda el 1859. Seguim cap el cementiri (10 minuts des de el cotxe), per l’esquerra del cementiri comença la pujada al volcà, hi ha unes escales llargues i llargues fins a dalt el volcà (20 minuts des de el cotxe).


LA QUIMA ESCALES AMUNT
Dalt hi ha la capella de Sant Francesc i dues torres de guaita on es pot pujar i poder gaudir del crater del volcà. Conserva la forma de copa, per això allò de Montsacopa. Hi ha un caminet que volta tot el cràter per poder gaudir-ne ben bé, també es pot baixar-hi.

OLOT ALS NOSTRES PEUS, ES VEU EL CEMENTIRI, PER ON HEM PUJAT I LA PLAÇA DE BRAUS
SANT FRANCESC





Tornada pel mateix camí, passejada i dinar a Olot mateix, molt i molt per triar, Olot és una vila ben complerta i acollidora, haureu fet una passejada ben tranquil·la i bonica.